Pēc "Ladas" – uz Krieviju: AutoVAZ vairs netirgos automašīnas Latvijā

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasАвтомобиль LADA 4x4 Vision на Московском международном автомобильном салоне 2018.
Автомобиль LADA 4x4 Vision на Московском международном автомобильном салоне 2018. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas automašīnu gigants AutoVAZ izved zīmolu "Lada" no Eiropas Savienības tirgus, tomēr, iespējams, atgriezīsies ar jaunu modeli.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. Lada Automobile GmbH Deutschland – automašīnu Lada ģenerālais izplatītājs Eiropā, kā arī Krievijas automašīnu kompānija "AutoVAZ" apstiprināja informāciju par to, ka zīmols "Lada" pamet Eiropas Savienības tirgu, vēsta Gazeta.ru.

Aiziešanas iemesls – stingrāku ekoloģisko standartu pieņemšana ES.

AutoVAZ direktors sabiedrisko sakaru jautājumos Sergejs Iļjinskis paskaidroja, ka kompānijai nav izdevīgi ieguldīt līdzekļus, lai modificētu dzinējus atbilstoši jaunajiem ekoloģijas standartiem, jo automašīnu Lada pārdošanas apjomi ES ir visnotaļ pieticīgi.

Автомобили - Sputnik Latvija
Dienvidkoreja iekarojusi Latviju: nosauktas gada labāko automašīnu markas

Zināms, ka automašīnu Lada pēdējā partija pameta AutoVAZ ekskluzīvā importētāja noliktavu Vācijā 2020.gada martā.

"Lada Deutschland" pārstāvis informēja, ka tagad noliktavās palikušas tikai dažas automašīnas Lada Vesta standarta komplektācijā. Pārējās automašīnas ir pārdotas.

ES pieejamo automašīnu "Lada" līnijā bija iekļauta Lada Granta, Lada Vesta un 4x4 (Niva). Pie tam, kā atzīmēja eksperts Sergejs Ifanovs, Niva ir labi pazīstams un iemīļots modelis Eiropā.

Acīmredzot, zīmols "Lada" vairs Eiropas Savienības tirgū neatgriezīsies. Tā iemesls ir alianses Renault-Nissan-Mitsubishi (tajā strādā arī Krievijas "AutoVAZ") jaunā mārketinga politika.

Jaunā mārketinga politika pieņemta atbildei uz pandēmijas radītās krīzes izaicinājumiem. Jaunās doktrīnas pamatā ir tēze, ka Renault un Davia ieņems dominējošās pozīcijas tirgū, bet citi alianses dalībnieki var prezentēt savus modeļus tikai gadījumā, ja tie neradīs konkurenci jau minētajiem.

Tomēr AutoVAZ pieļāva, ka varētu atgriezties Eiropas Savienības automašīnu tirgū patstāvīgi, tagad jau ar jaunu zīmolu.

Savukārt pagaidām tie, kuri vēlas nopirkt "Lada", būs spiesti braukt tai pakaļ uz Krieviju. Labi, ka Krievijas robeža Latvijā nav tālu.

Ziņu lente
0