Latvijā sākusi darboties lietotne Apturi Covid, kura izseko kontaktus ar inficētiem

© Foto : pixabay.com / stevepbМобильный телефон
Мобильный телефон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viedtālruņu lietotne Apturi Covid ir bez maksas: Latvijas iedzīvotājiem neliks to instalēt – viss notiek uz brīvprātīgā kārtā.

RĪGA, 30. maijs – Sputnik. Latvijā sākusi darboties bezmaksas viedtālruņu lietotne Apturi Covid. Ar Covid-19 saslimušā cilvēka atrašanās vieta netiks izpausta, taču visi, kas būs kontaktējuši ar viņu ilgāk par 15 minūtēm, tiks informēti par to, vēsta Mixnews.lv.

Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš savā Twitter lapā uzrakstīja, ka Latvija viena no pirmajām pasaulē ieviesa lietotni kontaktu izsekošanai ar inficētiem, tādējādi paplašinot savas iespējas slimības izplatības kontrolēšanas jomā.

Turklāt Apturi Covid neievāc GPS datus. Viedtālruņi ar instalētu lietotni dalās informācijā ar Bluetooth palīdzību.

Iepriekš ziņots, ka analoģiskas viedtālruņu lietotnes jau darbojas citās valstīs. Igaunija un Somija grasās palaist līdzīgas programmas. Lietuvā šāda lietotne saucas Karantinas.

Sputnik Lietuva vēstīja, ka Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis paziņoja, ka Eiropas Savienībai ir jāizveido vienota mobilā lietotne pilsoņu pārvietošanās vērošanai. Savukārt tiem, kas nevēlēsies to izmantot, būs jāievēro noteikti ierobežojumi.

Ziņu lente
0