Vai Latvijā legalizēs partnerattiecības? Saeima apspriežas

© Sputnik / Mikhail Mordasov / Pāriet pie mediju bankasВлюбленные
Влюбленные - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimā sākušās diskusijas par iespēju legalizēt partnerattiecības. LGBT sabiedrība ir sajūsmā.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. LGBT organizācija "Mozaīka" jau paudusi atzinību Saeimas deputātiem – viņi ķērušies pie jautājuma par iespēju legalizēt partnerattiecības valstī, vēsta Mixnews.lv.

Pagaidām problēma tika izskatīta Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā.

Tomēr Kaspars Zālītis, organizācijas "Mozaīka" valdes loceklis, savā lapā Twitter konstatēja, ka priekšā vēl ir daudz darba, lai arī jautājums pacelts nacionālā līmenī.

Pie tam zināms, ka petīcija par viendzimuma partnerattiecību legalizāciju Latvijā portālā Manabalss.lv jau aprīlī saņēma nepieciešamos desmit tūkstošus balstu un bija jāiesniedz izskatīšanai Saeimā.

Petīcijas autors norādīja, ka "civila laulība, civila savienība vai reģistrētas partnerattiecības nozīmē tiesības, atbildību un garantijas, ko valsts sniedz pārim, kas atrodas stabilās attiecībās". Pie tam tiesību piešķiršana viendzimuma pāriem nekādi neierobežo heteroseksuālos pārus.

Здание Европарламента - Sputnik Latvija
Eiropas Parlaments aicina Latviju ratificēt Stambulas konvenciju

Arī kontā Dzīvesbiedri  Twitter bija publicēta atsevišķa pateicība Saeimai. To pārpublicējis arī Kaspars Zālītis.

Publikācijā teikts, ka diskusiju sākums par partnerattiecībām ir liels solis visiem, "lai mēs visi apzinātos un saprastu, ka Latvijā pastāv dažādi ģimenes modeļi un ikvienai ģimenei ir jānodrošina aizsardzība".

Tepat kā piemērs ir bijušās veselības ministres Andas Čakšas stāsts.

Vēršoties pie sava dzīvesbiedra, politiķe rakstīja, ka laikā, kad viņi iepazinušies, abiem bijuši savi bērni, taču ar laiku viņus sāka uzskatīt par kopējiem, jo visi bija viena ģimene.

"Visu mainīja pirmā vizīte pie ārsta. Tu nebiji Latvijā. Tavam bērnam vajadzēja palīdzību, bet es izrādījos svešs cilvēks. Likums norādīja, ka man nav daļas gar Taviem bērniem. Tavi bērni ir Tavi, mani ir mani, nav tādu mēs," atcerējās Čakša,

Ja laulība nav reģistrēta oficiāli, cilvēki nevar arī saņemt nekādu informāciju viens par otra veselības stāvokli, ja viens no partneriem nokļuvis slimnīcā.

Civila laulība, civila savienība vai reģistrētas partnerattiecības nozīmē tiesības, atbildību un garantijas, ko valsts sniedz pārim, kas atrodas stabilās attiecībās.

Ziņu lente
0