Miris Rīgas kaķis Muris

© Sputnik / Sergey MelkonovРижский кот Мурис
Рижский кот Мурис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš 2011.gada runči Kuzja un Muris piedalījās vairākās Rīgas reklāmas kampaņās, tikās ar galvaspilsētas viesiem mēra kabinetā un izpelnījušies vērā ņemamu slavu.

RĪGA, 26. maijs — Sputnik. Bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs pavēstījis skumjus jaunumus – miris kaķis Muris, kurš vēl nesen mita Rīgas domes ēkā.

"Muris. 2011-2020. R.I.P. Tu biji ļoti labs kaķis..." Ušakovs uzrakstīja savā lapā Facebook.

Politiķis nepastāstīja, kas noticis ar kaķi. Klusu cieš arī kaķu oficiālā lapa Facebook. Pēdējo reizi Mura fotogrāfija tajā parādījusies 22. maijā.

Kaķi Kuzja un Muris apmetās rātsnamā 2011.gadā, kad Ušakovs tos pieņēma no dzīvnieku patversmes un izmitināja savā kabinetā. Šajos gados kaķi piedalījās vairākās Rīgas reklāmas kampaņās, tikās ar galvaspilsētas viesiem mēra kabinetā un izpelnījušies vērā ņemamu slavu – Muzeju naktī pie rātsnama stājās rindā visi, kas vēlējās ar viņiem aprunāties.

Нил Ушаков на конгрессе партии Согласие - Sputnik Latvija
Nils Ušakovs sniedzis oficiālu paziņojumu

Politiķiem, kuri vēlējās ieņemt mēra krēslu, žurnālisti nemainīgi uzdeva jautājumu, kāds liktenis gaida Kuzju un Muri. Tomēr galu galā kaķi bija spiesti pamest mēra kabinetu – jaunajam pilsētas galvam Oļegam Burovam bija alerģija pret kaķiem.

Kuzja un Muris vispirms pārvācās uz vicemēres Annas Vladovas kabinetu, kurai ar viņiem izveidojās ļoti sirsnīgas attiecības. Tomēr pēc kārtējām pārmaiņām dome viņiem vēlreiz nācās mainīt dzīves vietu – februārī viņi ievācās Ušakova ofisā Rīgā.

Ziņu lente
0