Perevoščikovs: apzinīgi Latvijas iedzīvotāji palīdzējuši samazināt saslimšanu skaitu

© AFP 2023 / Sebastian EnriquezОчередь на рынок, устроенная по принципу социальной дистанции, в городе Пьюра, Перу
Очередь на рынок, устроенная по принципу социальной дистанции, в городе Пьюра, Перу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau gandrīz divas nedēļas turpina kristies atsevišķu Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits pateicoties atbildīgai Latvijas iedzīvotāju uzvedībai.

RĪGA, 25. maijs – Sputnik. Vairums Latvijas iedzīvotāju ievēro Covid-19 dēļ ieviestos ierobežojumus, raksta Skaties.lv.

Absolūtais vairākums (86%) Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem pastāstīja, ka ievēro valdības noteiktos ierobežojumus. To nedara vien 10% aptaujāto. Tai pat laikā 43% aptaujāto personīgi pazīst tos, kas pārkāpj noteikumus.

Посетитель в ресторане торгового центра в Бангкоке, Таиланд - Sputnik Latvija
Diennakts laikā ar Covid-19 Latvijā ir saslimuši tikai divi cilvēki

Pateicoties tam, ka cilvēki ievēro noteiktos ierobežojumus, jau gandrīz divas nedēļas turpina kristies atsevišķu Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits, paziņojas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Speciālisti cer, ka atsevišķu gadījumu skaits turpinās kristies arī turpmāk, jo Covid-19 pašlaik nav stipri izplatīts sabiedrībā.

Inficēto skaits krities visa aprīļa garumā, taču maija sākumā atkal sāka pieaugt. Tomēr, saskaņā ar Perevoščikova prognozēm, samazināsies arī aktīvo gadījumu skaits. Viņš pievērsa uzmanību tam, ka ievērojama daļa visu aktīvo Covid-19 saslimšanas gadījumu ir saistīta ar sociālās aprūpes centru "Mārsnēni" Priekuļu novadā, kur tika atklāti gandrīz 50 ar Covid-19 inficēto.

Ziņu lente
0