Covid-19 uzliesmojums sociālās aprūpes centrā "Mārsnēni": policija izmeklē apstākļus

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasМедицинские работники надевают защитные костюмы и маски для работы с больными с коронавирусной инфекцией
Медицинские работники надевают защитные костюмы и маски для работы с больными с коронавирусной инфекцией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policisti cenšas noskaidrot, kādā veidā apsargātā, uz karantīnu slēgtā sociālās aprūpes centrā "Mārsnēni" Priekuļu novadā iekļuva koronavīruss, un kā tas tur izplatījās.

RĪGA, 25. maijs – Sputnik. Sociālās aprūpes centrā "Mārsnēni" Priekuļu novadā Covid-19 uzliesmojums tika fiksēts 16. maijā. Toreiz vīrusu konstatēja 4 centra darbiniekiem un 17 iemītniekiem.

Sestdien, 23. maijā, "Mārsnēni" atkal kļuva par koronavīrusu epicentru Latvijā. Covid-19 analīzes izrādījās pozitīvas 14 cilvēkiem. Tādējādi kopējais inficēto skaits tajā pietuvojās pussimtam.

Tagad Valsts policija cenšas noskaidrot, kā vīruss iekļuva slēgtā, policijas apsargātā sociālās aprūpes centrā. Notiek pārbaude.

Pēc "Mārsnēni" vadītājas Evijas Jēkabsones sacītā, ar klientu aprūpi sociālais centrs pilnībā tiek galā. Astoņi cilvēki ārstējas stacionārā. Turklāt ar cilvēkiem strādā psihologs.

Тестирование проб на коронавирус - Sputnik Latvija
Diennakts laikā valstī fiksēts viens Covid-19 gadījums, testu skaits krītas

Priekuļu novada domē atzīmē, ka sociālās aprūpes centrs nav lūdzis pašvaldībai nekādu palīdzību. Priekules novada Sociālā dienesta vadītāja Skaidrīte Astahovska-Eglīte paziņoja, ka tur tiekot galā pašu spēkiem.

Vienīgās nepiederošās personas, kuras pēdējā laikā viesojušās "Mārsnēni" centrā, bija zemessargi, kuri pārvietoja gultas.

Tagad ir jāgaida vēl piecas dienas, lai noskaidrotu, kā sociālās aprūpes centram klājas ar Covid-19. "Mārsnēni" klientiem un darbiniekiem būs jāiziet atkārtota pārbaude.

Iepriekš Jēkabsone atzīmēja, ka neraugoties uz to, ka situācija izskatās briesmīgi, ja spriež pēc inficēto skaita, patiesībā viņi visi jūtas labi, un saslimšana pagaidām norit praktiski bez jebkādiem simptomiem.

Iestādes vadītāja stāstīja, ka visi inficētie sociālās aprūpes centra iemītnieki ir izolēti atsevišķā ēkas spārnā. Tie, kas ar viņiem kontaktējuši, izolējušies savās istabās. Gan inficētos, gan ar viņiem kontaktējušos novēro mediķi.

Inficētie centra darbinieki pašizolējušies mājās.

Jēkabsone atzīmēja, ka nav zināms, kā vīruss iekļuva centrā – tika ievēroti visi drošības pasākumi.

Ziņu lente
0