Bankas slēgtas, pensionāriem parādu dēļ atslēdz televizorus un telefonus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Televīzijas un interneta provaideri atslēdz sakarus sirmgalvjiem, kuri nespēj apmaksāt rēķinus tikai tādēļ vien, ka bankas nestrādā.

RĪGA, 19. maijs — Sputnik. Pandēmijas rezultātā ieviestie ierobežojošie pasākumi vissāpīgāk skāruši mazāk aizsargātos. Sirmgalviem anulētas atlaides braucieniem sabiedriskajā transportā, atņemtas iespējas sazināties ar ārpasauli. Veco ļaužu pansionātu iemītnieki ieslēgti stingrā karantīnā, liedzot jebkādus sakarus ar tuviniekiem.

Avīzes "Segodņa" autors stāsta, ka televīzijas un interneta provaideri atslēdz sakarus sirmgalvjiem, kuri nespēj apmaksāt rēķinus tikai tādēļ vien, ka bankas nestrādā. Lūk, ko viņš raksta: "Pie kaimiņos dzīvojošās pensionāres durvīm pieklauvēja televīzijas provaidera pārstāvis ar rīkojumu atslēgt 80 gadus vecajai sirmgalvei kabeļtelevīziju. Par parādiem.

Выращивание овощей на грядке - Sputnik Latvija
Jāsāk gatavoties grūtai ziemai: pensionāriem uzdāvinās sēklas un mēslojumus

Bankas jau trīs mēnešus slēgtas, vecmāmiņa neprot lietot internetu un naudiņu atlika – viņa domāja, ka aizies uz banku, tiklīdz atcels ārkārtējo situāciju. Vārdu sakot, kopīgiem spēkiem atkratījāmies no meistara. Rēķinus izdevās apmaksāt ar kaimiņa karti. Un sieviete skatās televizoru.

Nepagāja ne stunda, un pa WhatsApp piezvanīja cita kaimiņiene. Viņai par parādiem atslēgts mobilais telefons. Izejošie zvani ir bloķēti, tātad piezvanīt tālruņa kompānijai un izsprast, kas noticis, iespējams tikai no kāda cita telefona.

Zvanu telefonu kompānijai no sava numura. Banka viņas rēķinu nav apmaksājusi. Bet sirmgalvei ir pastāvīgā maksājuma pakalpojums: kādu rēķinu operators atsūtījis, tik daudz banka pārskaita kompānijai. Pati pensionāre dzīvoja mierīgi un laimīgi.

Zvanu bankai.

— Mēs jūs nepazīstam, lai viņa pati mums pazvana!

Пенсионеры, деньги - Sputnik Latvija
Latvijas varasiestādes var atbrīvot iedzīvotājus no parādiem

— Jūs tur ņirgājaties, vai? Tagad viņa jums var pazvanīt tikai pa tualetes podu. Viņai ir atslēgts telefons. Tāpēc esiet nu tik mīļi, piezvaniet viņai paši, lai noskaidrotu, kāpēc tā noticis. Citādi pensionāre sēž bez sakariem ar pasauli un raud.

Patiešām piezvanīja. Atzina, ka vainīgi, apsolīja dažu dienu laikā tikt skaidrībā, kāpēc bankas maksājums nav nonācis telefona sakaru kompānijā.

Tomēr raksts ir pavisam par ko citu: lai nu paliek krīze, daudzi cilvēki ir palikuši bez ienākumiem, bērni nespēj palīdzēt pensionāriem, un sirmgalvji nav iepratušies aprunāties ar automātiem.

Varbūt sevi cienoši uzņēmumi tomēr neies uzreiz griezt pušu vadus piespiedu parādniekiem, varbūt viņi vispirms piezvanīs, uzzinās, kāpēc rēķini nav apmaksāti, piedāvās vismaz kaut kādas īsas parādu brīvdienas? Lai sirmglvjiem pasaule neaizvērtu aizvirtņus tāpēc, ka viņiem radies neliels parāds".

Ziņu lente
0