Tik latviska Latvija: pirmo reizi pēc 9. maija Nacionālā apvienība var atvilkt elpu

© Photo Nacionālā apvienībaАвтопробег с латвийскими флагами в Лиепае
Автопробег с латвийскими флагами в Лиепае - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Automašīnu un motociklu kolonna ar Latvijas karogiem, izstiepusies 6 kilometru garumā, šķiet, dāvājusi gandarījumu Nacionālās apvienības deputātiem.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. Pēc sāpīgā trieciena, ko Nacionālajai apvienībai 9. maijā sagādāja cilvēki, kuri ciena vēsturi un savus priekštečus un noklāja laukumu pie Uzvaras pieminekļa ar ziediem, nacionālisti beidzot var atvilkt elpu.

Daudzi nav aizmirsuši "latviskās Latvijas" baušļus, nopriecājās Nacionālā apvienība. Droši vien ar vēlmi pierādīt prezidentam Egilam Levitam, ka patrioti ir saglabājušies, svētdien 17.maijā tradicionālais autobrauciens, ko organizē nacionālisti, Rīgā sapulcēja sešus kilometrus garu mašīnu kolonnu.

Autobrauciena pamatā ir iecere doties ceļā automašīnā vai ar motociklu ar plīvojošu Latvijas karogu. Šis pasākums pirmo reizi notika 2005.gadā.

Nacionālās apvienības deputāts Jānis Dombrava steidzās paust savu sajūsmu Twitter. Viņš uzrakstīja, ka sen neesot jutis tādu vienotību, un pateicās visiem karogu brauciena dalībniekiem. Tvītka noslēgumā viņš neaizmirsa piebilst: "Dievs, svētī Latviju!"

​Dombravu sociālajos tīklos atbalstīja viņa partijas biedrs Jānis Iesalnieks. Arī viņš stāstīja par patīkamo kopības sajūtu un pasākuma būtību raksturoja tā: "Saules mūžu Latviskai Latvijai!"

Par patriotismu

Atgādināsim, ka pēc 9.maija, kas atstāja neizdzēšamu iespaidu uz nacionālistiem, valsts prezidents Egils Levits pārsteidzīgi paziņoja: iedzīvotāji, kuri svin Uzvaras dienu, nevar uzskatīt sevi par patriotiem.

Viņa izteikumi radīja neizpratni un sašutumu ne tikai krievvalodīgo iedzīvotāju, bet arī latviešu vidū.

9 мая в Риге: площадь у памятника Освободителям - Sputnik Latvija
Rīga nosvinēs Uzvaras dienu, pat ja kļūs latviska

Piemēram, par Levita vārdiem sašutušais sabiedriskais aktīvists Ainārs Kadišs izteica savu viedokli portālam Pietiek.com. Viņš lūdza paskaidrot, kāpēc viņš, Otrā pasaules kara dalībnieka dēls un Latvijas pilsonis, nevar uzskatīt Uzvaras dienu par saviem svētkiem.

Nevienam nav tiesību aizliegt cilvēkiem pieminēt viņsaulē aizgājušos tēvus, vectēvus un vecvectēvus, uzsvēra Kadišs un atzīmēja: 9.maijs ir "visu to cilvēku svētki, kuri priecājas par to, ka beidzies viens no asiņainākajiem kariem cilvēces vēsturē, to svētki, kuri piemin savus ierakumu dubļos palikušos vai tankos dzīvus sadegušos senčus".

Ja nebutu tās uzvaras pār fašistiem, visticamākais, nebūtu arī nekādu Latvijas iedzīvotāju, atzīmēja aktīvists.

Ziņu lente
0