Policija piedraudēja ar naudas sodiem: lielākā daļa pasažieru transportā nepiesedz seju

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasДевушка на остановке городского транспорта в Риге
Девушка на остановке городского транспорта в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kārtībsargi sarīkoja reidu ar mērķi atklāt režīma pārkāpējus, kurš nosaka, ka visiem sabiedriskā transporta pasažieriem obligātā kārtā ir jāpiesedz mute un deguns ar medicīnisko masku vai šalli.

RĪGA, 17. maijs – Sputnik. Rīgas Pašvaldības policija rīko reidus galvaspilsētas sabiedriskajā transportā, lai kontrolētu sejas masku nēsāšanu, jo daudzi pasažieri neievēro obligāto prasību, saskaņā ar kuru atrasties sabiedriskajā transportā drīkst tikai ar piesegtu muti un degunu, raksta Lsm.lv.

Tiek ziņots, ka kontrolieriem nav tiesību izrakstīt sodus pasažieriem, taču šādas pilnvaras ir policijas darbiniekiem.

Piektdien veiktā reida laikā likumsargi pagaidām tikai mutiskā formā informēja pasažieriem bez maskas par pārkāpumu, kā arī izsniedza viņiem aizsarglīdzekļus, turpmāk tos iedzīvotājus, kuri agresīvi pārkāpj režīmu, sodīs. Naudas soda summa svārstās no 10 līdz 2000 eiro.

Служба государственных доходов Латвии - Sputnik Latvija
Par "negodīgu" dīkstāves pabalsta pieteikšanu VID piemēros 1500 eiro naudas sodu

Katrs gadījums tiks skatīts individuāli, atsevišķos gadījumos policijas darbinieks var izrakstīt naudas sodu uz vietas.

Tāpat Pašvaldības policijā atzīmēja, ka viņi rīkojas saskaņā ar likumu: par sabiedriskā transporta drošības noteikumu neievērošanu paredzēts tieši tāds pats sods, kā par jebkuru citu noteikumu pārkāpumu ārkārtējās situācijas režīma laikā.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Latvijā sabiedriskā transporta pasažieriem ir ieviests obligāts sejas masku režīms, neskaitot to, maršrutos skan speciāli balss paziņojumi latviešu, krievu un angļu valodās par individuālās aizsardzības noteikumu ievērošanas, distances ievērošanas un medicīnisko masku klātbūtnes svarīgumu.

Atgādināsim, ka koronavīrusa izplatības novēršanas nolūkos ieviestais ārkārtējās situācijas režīms Latvijā tika pagarināts līdz 9. jūnijam, taču ar virkni atvieglojumu.

Ziņu lente
0