Policija pārbaudīs automašīnu kolonnu, kas izveidojās 9. maijā Daugavpilī

© Sputnik / Sergey MelkonovМемориал советским воинам в Даугавпилсе
Мемориал советским воинам в Даугавпилсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils pašvaldības policijas vadība var ciest valdošajā koalīcijā radušos konfliktu dēļ.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde ierosinājusi administratīvo lietvedību sakarā ar automašīnu kolonnu, kas 9. maijā manīta pie Karavīriem-atbrīvotājiem veltītā memoriāla, stāsta TVNet.

День Победы у памятника Освободителям в Риге - Sputnik Latvija
"Mums ir iespļauts sejā": nacionālpatrioti sašutuši par Uzvaras svētku popularitāti Rīgā

VP Latgales reģiona pārvaldes speciāliste Lāsma Kursīte pastāstīja, ka 9. maijā Dubrovina parka Daugavpilī, kur atrodas piemineklis padomju karavīriem, policija pastiprināti kontrolēja sabiedrisko kārtību, kā arī ārkārtējās situācijas ietvaros noteikto ierobežojumu un aizliegumu ievērošanu.

Parka teritorijas patrulēšanas laikā tika manīta automašīnu kolonna, kas pārvietojās pa 18. novembra ielu Rīgas ielas virzienā. Šī iemesla dēļ sākta administratīvā lietvedība, informācija tiek pārbaudīta.

Vēl viena administratīvā lieta sākta distances neievērošanas jautājumā – 9. maijā kārtības sargi ieraudzīja jauniešu kompāniju, kuri pārkāpa ierobežojumus un neievēroja 2 m distanci. Viņiem piespriests sods 20 eiro apmērā.

Koalīcijas padomes nesenajā sēdē cita starpā tika apspriesti arī pārkāpumi Uzvaras dienas svētkos Latvijā un pretenzijas pret IeM šajā kontekstā.

Lielāko sašutumu radījuši svētki Rīgā – iepriekš premjerministrs Krišjānis Kariņš pieprasīja iekšlietu ministra Sanda Ģirģena skaidrojumus par to, ka rīdzinieki pie Uzvaras pieminekļa it kā neesot ievērojuši sociālo distanci. Atsevišķi pilsoņi bija neapmierināti arī ar svētkiem Liepājā.

Депутаты Нацблока Рихардс Колс, Райвис Дзинтарс и Янис Иесалниекс - Sputnik Latvija
Politika
"Patiesā vēsture" Orvela stilā: Saeima pieņēma Uzvaras dienu nomelnojošu rezolūciju

Iespējams, politiķi pieprasīs Daugavpils Pašvaldības policijas vadības atkāpšanos – pēc Tieslietu ministrijas domām, tā šajā dienā nav sodījusi likumpārkāpējus, gluži pretēji – viņus aizstāvējusi.

Ģirģens paziņojumā presei noraidīja pret policiju vērstās pretenzijas, tomēr solīja rūpīgi izvērtēt policistu darba kvalitāti.

Tā Uzvaras diena ir kļuvusi par vēl vienu epizodi ilgstošajā konfliktā starp Ģirģenu (KPV LV) un tieslietu ministru Jāni Bordānu (Jaunā konservatīvā partija).

Ziņu lente
0