Liepājā izskan sūkstīšanās par ziedu nolikšanu pie pieminekļa 9. maijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar savu krieviem naidīgo attieksmi pazīstams uzņēmējs no Liepājas atzīmējis, ka pie pieminekļa Liepājas aizstāvjiem neesot ievērota sociālā distancēšanās.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Uzņēmējs Artūrs Butāns vērsies Valsts policijā un Liepājas pašvaldības policijā ar aicinājumiem saukt pie atbildības liepājniekus, kuri 9. maijā, viņa ieskatā, nav ievērojuši noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, raksta infoliepaja.lv.

Iesniegumā teikts, ka pie Liepājas aizstāvjiem veltītā pieminekļa Jaunajā ostmalā pl. 11:00 sapulcējušies 30-40 cilvēki, kuri neesot ievērojuši sociālo distanci.

"Ārkārtējās situācijas laikā, kad bērnus soda par rotaļu laukumu apmeklēšanu, bet radiniekiem ir liegts apmeklēt mirstošus tuviniekus slimnīcā - Liepājas centrā uzrodas personu grupa, kas sevi uzskata par pārākiem iedzīvotāju un likuma priekšā, neievēro valstī pastāvošos MK noteikumus un paliek nesodīti," apgalvoja Butāns.

Uzņēmējs izpelnījies slavu 2017. gadā, kad vairākiem izdevumiem pastāstīja, ka pametis Rīgu, kur strādāja par oficiantu, jo no viņa prasītas krievu valodas zināšanas. Liepājā viņš atvēris bāru "Kursas Putni", kur principiāli neapkalpo krievu valodā runājošus klientus.

Tāpat 2017. gadā viņš vērsās Valsts valodas centrā (VVC) ar oficiālu iesniegumu par to, ka Liepājas vicemērs Jurijs Hadarovičs izmanto krievu valodu saziņai sociālajos tīklos.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Butāns balotējās no Nacionālās apvienības, tomēr neviens NA pārstāvis Liepājas domē neiekļuva.

Iepriekš Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš pieprasīja skaidrojumu no iekšlietu ministra Sanda Ģirģena tādēļ, ka rīdzinieki, kuri 9. maijā nolika ziedus pie Uzvaras pieminekļa, iespējams, nav ievērojuši sociālo distanci. Tomēr ministrs atbildēja, ka policija nav fiksējusi rupjus sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpumus.


Ziņu lente
0