Zivju smaka man ir kā vīraks: mūziķis krīzes laikos kārto šprotes bundžās

© Foto : Karavela / KAIJAРыбоконсервный завод Kaija/Karavela
Рыбоконсервный завод Kaija/Karavela - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reiz grupa "Blitze" piedalījās "Eirovīzijas" atlasē, bet šodien tās solists strādā zivju cehā pie konveijera – krīzes apstākļos katrs pelna, kā māk.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Krīzes laikos jāmeklē iespējas nopelnīt, nevis jāraud spilvenos, nolēma latviešu grupas "Blitze" solists Arvīds Berķis un iekārtojās darbā uzņēmuma "Kaija" zivju cehā,

Grupas "Blitze" mūziķis, pasākumu organizators un fotogrāfs Arvīds Berķis ilgu laiku nevarēja strādāt nopietnas traumas dēļ – pirms vairākiem mēnešiem viņam gadījies galvaskausa lūzums. Vairākus mēnešus Berķis atguva spēkus, bet, kad beidzot varēja atsākt darbu, sākās Covid-19 pandēmijas radītā krīze, stāsta jauns.lv.

"Līdz ar Covid-19 krīzi zaudēju visus līdzšinējos ienākumus. Līdz šim pelnīju ar muzicēšanu, pasākumu organizēšanu, biju fotogrāfs. Darbi, foto pasūtījumi bija saplānoti līdz pat rudenim, un pēkšņi tie visi tika atcelti. Turklāt es iepriekšējos astoņus mēnešus smagu veselības problēmu dēļ nevarēju pastrādāt. Līdz ar to man nebija ietaupījumu, jo nevarēju veikt uzkrājumus," atklāja Berķis.

Tomēr mūziķis nekrita izmisumā un sāka meklēt darbu – viņs saprata, ka drīz vien uz ielas būs tūkstošiem strādāt gribētāju, un vakanču skaits saruks. Galu gala Berķis iekārtojās uzņēmuma "Kaija" zivju cehā.

"Labi, ka ātri noreaģēju un uzreiz sāku meklēt jebkādu citu darbu. Sapratu – ja jau atlaiž n-tos tūkstošus darbinieku, tad brīvu vakanču nemaz nebūs tik daudz," atcerējās mūziķis.

Ar agrākajiem ienākumiem algu uzņēmumā nevar ne salīdzināt, tomēr tā ļauj savilkt galus kopā.

Darbs nav sarežģīts – patlaban viņš strādā pie konveijera.

Килька превращается в ароматные шпроты - Sputnik Latvija
Atlikušas vien šprotes un trikotāža: Latvija nogalinājusi rūpniecību ES un NATO dēļ

"Darbs pie konveijera šajā situācijā ir pat zināmā mērā veselīgs, jo nav laika drūmām domām par šā brīža samērā bezcerīgo situāciju, kāda ir mums – radošajā sfērā esošajiem," piebilda Berķis. Brīvo laiku viņš velta mūzikai un atgūst spēkus pie dabas krūts, jo aizraujas ar makšķerēšanu. "Pats galvenais – strādājam pie grupas "Blitze" jaunā albuma, kas ir jau finiša taisnē!" piebilda solists.

Taujāts, vai jaunajā darba vietā zivju smārds netraucē, atbildēja ar smaidu: "Nē, taču! Man patīk makšķerēt, un zivju smaka man ir kā vīraks. Bet, ja nopietni, jā, protams, aromāts cehā ir ļoti koncentrēts, taču tas nesagādā problēmas – nomazgājos, pārģērbjos un varētu kaut vai braukt spēlēt koncertus. Ja, protams, tādi būtu. Bet tāda ir dzīve! Nevajag krist izmisumā, bet gan mācīties no šā laika, nebaidīties no jebkāda darba un meklēt iespējas šo krīzi pārvarēt. Un aicinu atbalstīt citam citu, iegādāties Latvijas produktus, lai Latvijas ekonomika spētu atgūties," noslēgumā ieteica mūziķis.

Ziņu lente
0