Polijā vērtē, kā pandēmija ietekmējusi ASV potenciālu "savaldīt" Krieviju

© U.S. Missile Defense AgencyЗапуск баллистической ракеты
Запуск баллистической ракеты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas eksperts uzskata, ka patlaban epidēmijas sekas ierobežojušas amerikaņu armijas iespējas, tomēr, pēc viņa domām, būtiskākā ir vairāku manevru atcelšana.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Koronavīrusa pandēmija negatīvi ietekmējusi ASV bruņoto spēku potenciālu Krievijas un Ķīnas "savaldīšanā", uzskata analītiķis Mateušs Piotrovskis, vēsta RIA Novosti.

Savu viedokli analītiķis pauda Polijas Starptautisko attiecību institūta (PISM) biļetenā.

Polijas eksperts uzskata, ka patlaban epidēmijas sekas ierobežojušas amerikaņu armijas iespējas, tomēr, pēc viņa domām, būtiskākā ir vairāku manevru atcelšana.

В Нью-Йорке введён режим ЧС в связи с коронавирусом - Sputnik Latvija
Viedoklis
Darba tirgus kolapss: ASV prognozē "Lielo depresiju 2"

"To gaitā bija plānots sūtīt Krievijai signālu par ASV gatavību un spēju krīzes gadījumā pārvietot uz Eiropu, uz NATO austrumu flangu vērā ņemamus spēkus," precizēja apskata autors.

Cita starpā Piotrovskis pievērsa uzmanību tam, ka vairāk nekā trīskārt samazināts kontingents, kas piedalās manevros "Defender Europe 2020". Šī iemesla dēļ savukārt atcelti vēl četri ar mācībām saistīti manevri, piemēram, "Saber Strike", kuros plānots izspēlēt ASV un sabiedroto spēju aizsargāt Poliju un Baltijas valstis".

Tāpat, pēc viņa domām, sadarbībā ar Filipīnām un Dienvidkoreju ieplānoto mācību atcelšana neļauj ASV pilnībā demonstrēt "Ķīnas savaldīšanas potenciālu".

Analītiķis norādīja, ka tas nav vienīgais negatīvais koronavīrusa epidēmijas ietekmes aspekts. Piemēram, ASV plāno atvēlēt apmēram 2,2 triljonus dolāru ekonomikas atbalstam – tas būtiski palielinās valsts parādu.

"Tas, visdrīzākais, novedīs pie aizsardzības budžeta samazināšanas," skaidroja Piotrovskis.

Viņš izteica pieņēmumu, ka ASV varētu grozīt armijas modernizācijas un Kosmisko kara spēku attīstības programmas, kā arī militārā kontingenta uzturēšanos ārvalstīs.

Koronavīrusa pandēmija ir aptvērusi gandrīz visu pasauli. Pasaules veselības organizācija informē, ka inficējušies vairāk nekā 3,8 miljoni cilvēku, aptuveni 265 tūkstoši ir miruši, vairāk nekā miljons – izveseļojušies.

ASV ieņēmušas pirmo vietu koronavīrusa pacientu un upuru skaita ziņā. Valstī fiksēti aptuveni 1,25 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 75 tūkstoši no tiem beigušies letāli.

Ziņu lente
0