Prakse sevi nav attaisnojusi: nejaušo Covid-19 testēšanu nolemts atcelt

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasСотрудница научно-исследовательской лаборатории
Сотрудница научно-исследовательской лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atklāto koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaits Latvijā starp tiem pacientiem, kuri nonāk slimnīcā ar neatliekamās medicīniskās palīdzības starpniecību, izrādījies nenozīmīgs.

RĪGA, 9. maijs – Sputnik. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja pastāstīja, ka Covid-19 testēšana visiem, kas nonāk neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļās, kas Latvijā tika veikta no 24. aprīļa desmit dienu laikā, sevi nav attaisnojusi, raksta avīze Kurzemes vārds.

Pēc viņas sacītā, šādā veidā atklāto gadījumu skaits izrādījies ļoti nenozīmīgs, tādēļ nav jēgas turpināt nejaušo koronavīrusa testēšanu.

Центр крови - Sputnik Latvija
Diennakts laikā Latvijā ir atklāti vien divi ar Covid-19 inficējušies cilvēki

"Skatoties uz Latvijas situāciju, mēs saprotam, ka neturpināsim šo nejaušo testēšanu," uzsvēra Arāja.

Atgādināsim, ka iepriekš ģimenes ārsti nosūtīja uz testēšanu tos, kam ir augšējo elpceļu saslimšanas simptomi, klepus, sāpes kaklā, paaugstināta temperatūra, kā arī hroniskos slimniekus, kuriem pasliktinājies veselības stāvoklis. Tāpat pēcāk kļuva zināms, ka ar darba devēja nosūtījumu koronavīrusa testu varēs veikt pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieki, kā arī šoferi, kuri nodarbojas ar starptautiskiem pārvadājumiem, pat ja viņiem nav saslimšanas simptomu.

Tikmēr no 12. maija Latvijā sāks pakāpeniski atcelt dažus ierobežojumus, kas tika ieviesti sakarā ar ārkārtējo situāciju valstī. Tā, piemēram, darbu atsāks sporta zāles, baseini un fitnesa centri.

Tāpat būs atļauts pulcēties telpās un atvērtā gaisā līdz 25 cilvēkiem. Taču šāda veida pasākumi telpās nedrīkstēs ilgt vairāk par 3 stundām.

Tāpat valdība atļāvusi sniegt tūrisma pakalpojumus braucieniem Baltijas valstu robežās – apkārt Latvijai, uz Lietuvu un Igauniju.

Ziņu lente
0