AP: Ķīna slēpusi datus par koronavīrusu, lai palielinātu medikamentu krājumus

© REUTERS / Aly Song Медицинские работники в международном аэропорту Ухань-Тяньхэ, Китай
 Медицинские работники в международном аэропорту Ухань-Тяньхэ, Китай  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV izlūkdienests apgalvo, ka, slēpjot koronavīrusa nopietnību, Ķīna esot palielinājusi medicīnas preču importu un samazinājusi eksportu. Pie tam valdība to centusies slēpt.

RĪGA, 4. maijs - Sputnik. ASV izlūkdienests apgalvo, ka Ķīna slēpusi jaunā tipa koronavīrusa uzliesmojuma mērogus un infekcijas izplatības līmeni, lai radītu cīņai ar to nepieciešamos medicīnisko preču krājumus, vēsta aģentūra Associated Press, atsaucoties uz izlūkdienesta pārskatiem.

Аппарат для искусственной вентиляции легких - Sputnik Latvija
Ārste pastāstīja par neizskaidrojamām koronavīrusa sekām

Izlūki apgalvo, ka ka, slēpjot koronavīrusa nopienību, Ķīna esot palielinājusi medicīnas preču importu un samazinājusi eksportu. Pie tam valdība to centusies slēpt, "noliedzot eksporta ierobežojumu pieņemšanu, maldinot un aizkavējot savu tirdzniecības datu iesniegšanu".

Pie tam pārskata autori uzskata, ka Ķīna gandrīz visu janvāri esot slēpusi no Pasaules Veselības organizācijas informāciju par koronavīrusa inficēšanas spējām, stāsta RIA Novosti.

Iepriekš ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka ASV izvērtē versijas par koronavīrusa mākslīgu izcelsmi laboratorijā Uhaņā. Viņš piedraudēja Ķīnai ar sekām, ja noskaidrosies, ka Pekina apzināti pieļāvusi Covid-19 uzliesmojumu.

Ķīnas Ārlietu ministrija norāda, ka Pekina kopš paša sākuma atklāti un atbildīgi publiskojusi datus par koronavīrusa infekcijas epidēmiju.

Люди в масках в пустынном торговом центре в Пекине  - Sputnik Latvija
Ķīna ievieš nāves sodu tiem, kas slēpj inficēšanos ar koronavīrusu

Tāpat Donalds Tramps devis rīkojumu pārtraukt PVO finansējumu – viņaprāt, organizācija nav savlaicīgi sniegusi informāciju par koronavīrusu un nav stāstījusi patiesību.

Koronavīrusa pandēmija ir aptvērusi lielāko daļu pasaules valstu. Inficēto skaits sasniedzis 3,3 miljonus, gandrīz 250 tūkstoši cilvēku ir miruši.

Līdera vietas inficēto un upuru skaita ziņā ieņēmušas ASV, Spānija un Itālija. Ķīnai, no kuras epidēmija sākās, izdevies apturēt vīrusa izplatību.

Ziņu lente
0