EP deputāts no Latvijas ierosinājis nodibināt "medicīnisko NATO"

© Sputnik / Андрей ТатарчукЕвродепутат от Латвии Андрикс Америкс
Евродепутат от Латвии Андрикс Америкс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Darba vietu saglabāšana, lielo starptautisko kompāniju ražotņu atgriešanās Eiropas valstīs un "medicīniskās NATO" dibināšana – ko piedāvā EP deputāts Andris Ameriks krīzes pārvarēšanai.

RĪGA, 3. maijs — Sputnik. Koronavīrusa Covid-19 pandēmijas radītā ekonomiskā krīze var ilgt vismaz gadu. Svarīgākā problēma būs darba vietu saglabāšana, uzskata Eiropas Parlamenta deputāts no Latvijas Andris Ameriks. Viņš uzskata, ka pēc pandēmijas ES iespējams radīt ātrās reaģēšanas medicīnisko grupu – kaut ko līdzīgu "mazai NATO", informē Mixnews.

Глава Банка Латвии Мартиньш Казакс - Sputnik Latvija
Kazāks: šo krīzi Latvija pārdzīvo, kā pieaugušais - ar savu maku

EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš atklāja, ka EP birojs apkopojis Latvijas pārstāvju viedokļus par pasākumiem ES cīņā pret krīzi, ko radījusi koronavīrusa izplatība.

EP deputāts Andris Ameriks uzskata, ka krīze var ilgt vismaz gadu un vispirms ir jādomā, kā saglabāt darba vietas un iedzīvotāju ienākumus. Pēc viņa domām, situācijā, ja bezdarba līmenis ilgu laiku saglabāsies līmenī virs 10%, būs jāizstrādā un jāievieš papildu instrumentus un sociālā nodrošinājuma atbalsta pasākumus.

Patlaban ES valstīm ir jāpanāk lielo starptautisko kompāniju ražotņu atgriešanos Eiropas valstīs, uzsvēra politiķis.

A.Ameriks konstatēja, ka atbalsts būs nepieciešams arī turpmāk, neskatoties uz Briseles sagatavoto atbalsta pasākumu kompleksu.

"Faktiski visās ES valstīs iekšzemes kopprodukta krišanās būs neizbēgama, un ekonomikas atjaunošanai būs vajadzīgi ievērojami līdzekļi, kuru izmantošanai jābūt uzskatāmai," uzskata Ameriks.

Viņš atzīmēja: neviena valsts nebija gatava tādām grūtībām, jo tāda mēroga epidemioloģisko krīzi mūsdienu pasaule pārdzīvo pirmo reizi.

Сбор урожая клубники - Sputnik Latvija
Simtiem tūkstošu "lieku" cilvēku paliks Latvijā: Lindermans par Covid-19 sekām

"Ņemot vērā šīs krīzes atspoguļotos trūkumus, Eiropas Savienības valstīm vajadzētu radīt jaunu struktūru – ātrās reaģēšanas medicīnisko vienību. Tā būtu pārnacionāla nodaļa – epidemiologi, virusologi, mediķi, – kuras mērķis būtu nekavējoties reaģēt, ja kādā valstī izveidotos epidemioloģiskie draudi. (..) Tā būtu kā maza NATO, kuras vajadzībām visas dalībvalstis izdarītu iemaksas un deleģētu tajā savus pārstāvjus," uzskata politiķis.

11. martā Pasaules Veselības organizācija izsludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 pandēmiju. Jaunākie dati liecina, ka pasaulē inficējušies vairāk nekā 3,4 miljoni cilvēku, gandrīz 250 tūkstoši ir miruši.

Ziņu lente
0