Pakāpeniski paplašina aptvērumu: Covid-19 testus veiks bērnudārzu darbiniekiem un šoferiem

© Pixabay / grey_beardДети и воспитатели в детском саду
Дети и воспитатели в детском саду - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Darba devējiem būs jāiesniedz darbinieku saraksti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, kuri organizēs testēšanu.

RĪGA, 29. aprīlis – Sputnik. Ar darba devēja nosūtījumu koronavīrusa testus varēs veikt bērnudārzu darbinieki, kā arī šoferi, kuri nodarbojas ar starptautiskiem pārvadājumiem, pat ja viņiem nav saslimšanas simptomu, paziņoja Veselības ministrijas pārstāve Anna Strapcāne. Iepriekš šādas analīzes varēja nozīmēt tikai ģimenes ārsti simptomu atklāšanas gadījumā.

Сотрудница лаборатории - Sputnik Latvija
Ne tikai koronavīruss vien: zinātnieki izdomājuši "vakcīnu pret novecošanu"

Šāds lēmums ir saistīts ar to, ka audzinātāji tiešā veidā strādā ar bērniem, savukārt tālbraucēji regulāri šķērso kaimiņvalstu robežas, raksta Mixnews.lv.

Darba devējam ir pienākums sagatavot darbinieku sarakstu un iesniegt to Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, kurš tālāk organizēs testu veikšanu.

Iepriekš ģimenes ārsti nozīmēja testēšanu tiem, kam ir parādījušies augšējo elpceļu saslimšanas simptomi, klepus, sāpes kaklā, paaugstināta temperatūra, kā arī hroniskiem slimniekiem, kuriem ir pasliktinājies veselības stāvoklis.

Sputnik Latvija iepriekš rakstīja, ka katram desmitajam inficētajām Latvijā nebija klīnisku saslimšanas simptomu.

Pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību risku analīzes un profilakses departamenta direktora Jurija Perevoščikova domām, bez simptomu slimnieki var kļūt par bīstamiem infekcijas izplatītājiem.

Ziņu lente
0