Kariņš: 12. maijā ārkārtējās situācijas režīms varētu nebeigties

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais koronavīruss nekur nav pazudis un nepazudīs vēl kādu laiku, tādēļ mīkstināt noteiktos ierobežojumus varēs tikai ļoti pakāpeniski.

RĪGA, 29. aprīlis – Sputnik. Pat pēc Covid-19 pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu pārskatīšanas, ārkārtējā situācija valstī var tikt saglabāta, paziņoja TV3 raidījuma "900 sekundes" intervijā premjerministrs Krišjānis Kariņš.

Nākamnedēļ, 7. maijā, Ministru kabinets sāks pārskatīt ārkārtējās situācijas periodā ieviestos ierobežojumus.

Taču, pēc Kariņa sacītā, ir skaidrs, ka jaunais koronavīruss nekur nav pazudis un nepazudīs vēl kādu laiku, tādēļ mīkstināt noteiktos ierobežojumus varēs tikai ļoti pakāpeniski, turpinot stingri ievērot drošības pasākumus.

Премьер-министр Кришьянис Кариньш  - Sputnik Latvija
Kad atcels ierobežojumus? Koalīcija apsprieda ārkārtējās situācijas atcelšanu

Lai ekonomika ciestu mazāk, Covid-19 apkarošanai nāksies meklēt ilgtermiņa risinājumus, paskaidroja Kariņš. Valdībai būs divi varianti – pagarināt ārkārtējo situāciju, pakāpeniski mīkstinot atsevišķus tās ierobežojumus, vai atcelt ārkārtējo situāciju, pārvietojot daudzus ierobežojumus citos normatīvajos aktos.

"Tagad mums speciālisti un juristi strīdas, kas būtu labāk, bet ir skaidrs, ka mums vajadzēs soli pa solim kaut ko palaist un skatīties, kāds ir efekts," paskaidroja premjers.

Kariņš izteica pieņēmumu, ka 12. maijs, visticamāk, nekļūs par ārkārtējās situācijas beigu datumu, taču no 12. maija sāksies pakāpeniska atsevišķu ierobežojumu mīkstināšana.

Iepriekš veselības ministre Ilze Viņķele pastāstīja par to, kā tiks pieņemti lēmumi par ārkārtējās situācijas režīma mīkstināšanu. Pēc viņas sacītā, tiks pielietots princips "četri reiz četri", kas nozīmē, ka četru nedēļu garumā Covid-19 ietekme tiks vērtēta pēc četriem parametriem: epidemioloģiskās situācijas, slodzes uz veselības aprūpes sistēmu, situācijas ārzemēs un vispārējās sabiedrības drošības.

Ziņu lente
0