"Latvijas Dzelzceļš" turpina atlaist darbiniekus

© Sputnik / Sergey MelkonovГосударственное акционерное общество "Latvijas dzelzceļš"
Государственное акционерное общество Latvijas dzelzceļš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dzelzceļa nozarē strādā aptuveni 2000 Daugavpils iedzīvotāju, līdzīgi citiem reģioniem, kompānija "Latvijas Dzelzceļš" paziņoja par kolektīvo atlaišanu – tā turpinās.

RĪGA, 28. aprīlis – Sputnik. Daugavpilī jau ir atlaists desmitiem dzelzceļa darbinieku, un tas nav robežpunkts, raksta Press.lv.

Железнодорожный переезд - Sputnik Latvija
Kravu nav: "Latvijas dzelzceļš" lūdz valstij 40 miljonus eiro

Tiek ziņots, ka jūnijā-jūlijā "Latvijas Dzelzceļš" atlaidīs vēl 242 darbiniekus, ceturto daļu no tiem – Daugavpilī. Atlaišanas iemesls ir kravu pārvadājumu apjoma kritums.

"Latvijas Dzelzceļš" apstiprina, ka atlaišanas ir neizbēgams process, kurš skars visus reģionus.

"AS "Latvijas Dzelzceļš" valde šī gada sākumā pieņēma lēmumu par darba attiecību pārtraukšanu ar 1500 darbiniekiem. Tas notiek visos reģionos, vairākos posmos gada griezumā, visvairāk skarot Rīgas reģionu. Tie ir darbinieki, kuri pagājušajā gadā un šī gada sākumā, sakarā ar kravu samazināšanos vairs nav nodarbināti," atzīmēja uzņēmuma pārstāve Ella Pētermane.

"Latvijas Dzelzceļš" – svarīgs valsts infrastruktūras objekts – vēlētos saņemt lielāku atbalstu no valsts.

"Tas ir valsts eksporta virziens, un to vajag atbalstīt," piebilda arodbiedrības priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Muhlinkins.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka, reaģējot uz koronavīrusa izraisīto krīzi, Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic koriģēja savu vairāku gadu biznesa plānu. Pārvadātājs plāno būtiski samazināt ekspluatēto lidmašīnu skaitu.

Jaunais plāns paredz gaisa flotes samazināšanu dažu tuvāko gadu laikā un lidojumu atsākšanu sākumā ar 22 Airbus A220-300 lidmašīnām. Jaunajā plānā ir ņemts vērā pasažieru skaita samazinājums 2020. un 2021. gadā, vienlaikus 2023. gada beigās paredzēta atgriešanās pie izaugsmes un 50 Airbus A220-300 lidmašīnu izmantošanas. 2019. gada beigās airBaltic flotē bija 38 lidmašīnas.

Ziņu lente
0