Visi runā krieviski: Putins sen ir atbildējis uz jautājumu par PSRS atdzimšanu

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ В. Путин в режиме видеоконференции провел совещание с руководителями субъектов РФ
Президент РФ В. Путин в режиме видеоконференции провел совещание с руководителями субъектов РФ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumi baidās no konkurences ar Krieviju un tās sabiedrotajām valstīm, tādēļ pretojas dialogam ar Eirāzijas Ekonomisko savienību, kurai vispār nav nekāda sakara ar PSRS.

RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. Vēl 2019. gada oktobrī, raidījumā "Maskava. Kremlis. Putins", Krievijas prezidents Vladimirs Putins atbildēja uz jautājumu par PSRS atdzimšanas iespēju, vēsta RIA Novosti.

Здание Государственной Думы РФ на улице Охотный ряд в Москве - Sputnik Latvija
Krievijas politiķis atgādināja, kā Baltija tika barota PSRS gados

Putins paziņoja, ka Rietumi izrāda pretošanos dialoga uzsākšanai ar Eirāzijas Ekonomisko savienību (EAES), kurā ietilpst Baltkrievija, Armēnija, Kazahstāna, Kirgizstāna un Krievija, jo baidās no konkurences.

Taču Krievijas prezidents uzsvēra, ka EAES nav nedz politiskā, nedz militārā, bet gan ekonomiskā apvienība. Savukārt fobijas saistībā ar to, ka Krievija it kā cenšas no jauna izveidot PSRS, ir pagātnes rēgi.

Tikmēr EAES ir savienība, kas veicina visu tās dalībvalstu attīstību. Turklāt šo valstu iedzīvotāji runā krievu valodā, un valstīm ir kopīga infrastruktūra.

Tās visas ir priekšrocības, pateicoties kurām visiem procesa dalībniekiem ir iespēja virzīties uz priekšu, atzīmēja Krievijas līderis.

Atgādināsim, ka 2019. gadā bijušajam Gruzijas prezidentam Mihailam Saakašvili sāka likties, ka Putins vēlas atjaunot PSRS un jau pat zina, kā to izdarīt.

Saakašvili ziņoja, ka, saskaņā ar viņa aplēsēm, Putins grasās apvienot Armēniju, Gruziju, Baltkrieviju, Moldovu un daļu Ukrainas.

Šķūnis - Sputnik Latvija
Gasparjans: kā "muļķa" krievi izveidoja no Baltijas valstīm PSRS skatlogu

Toreiz Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atbildēja uz Saakašvili fantāzijām. Peskovs uzsvēra, ka Krievijai vispār nav plānu apvienoties ar kaut kādām valstīm.

Tāpat ir vērts atzīmēt, ka Saakašvili reiz esot pat sūdzējies, ka PSRS laikos ukraiņu ierēdņi nebija tik bezkaunīgi, savukārt slimnīcas bija labākas un no pacientiem neņēma naudu.

Acīmredzot, Saakašvili dziļi dvēselē alkst pēc šīs apvienības atdzimšanas, taču Krievijas nav bijis un nav šādu plānu.

Ziņu lente
0