Latviju nepaņems PSRS sastāvā: Saakašvili izdomājis, ka Krievija vēlas atjaunot Savienību

© Sputnik / Д. Герман / Pāriet pie mediju bankasСоветский автобус РАФ-977 ДМ "Латвия"
Советский автобус РАФ-977 ДМ Латвия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesa, valstu vidū, kuras, pēc bijušā Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili domām, Krievija vēlas apvienot pārveidotajā PSRS, nedz Latvijas, nedz Igaunijas, nedz Lietuvas nav.

RĪGA, 28. septembris – Sputnik. Bijušais Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili izteicis kārtējo skandalozo paziņojumu. Šoreiz viņam sācis likties, ka Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam it kā esot plāns atjaunot PSRS, vēsta RIA Novosti.

На Церемонию возложения венков к памятнику Освободителям Риги пришли ветераны - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Eiropas atmiņu" rediģēs: EP rezolūcija aplej ar samazgām PSRS

Interesanti, ka Putins, pēc Saakašvili sacītā, "sagribējis" apvienot Armēniju, Gruziju, Baltkrieviju, Moldovu un daļu Ukrainas. Citas bijušās PSRS valstis, tostarp Latviju, Lietuvu un Igauniju, bijušais Gruzijas līderis nepieminēja. Nez kāpēc tās izkritušas no Saakašvili izdomātā "Putina plāna".

Saakašvili fantāzijas novērtēja Kremlī. Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs īsi atbildēja, ka Krievijai vispār nav plānu apvienoties ar kaut kādām valstīm.

"Nē, šādu plānu nav," komentēja Peskovs.

Tiek atzīmēts, ka, neraugoties uz visiem provokatīvajiem paziņojumiem, kurus Saakašvili patīk izteikt attiecībā uz Krieviju, kura, spriežot pēc visa, nedod mieru politiķim, viņš tomēr pats personīgi apgalvoja, ka PSRS sastāvā Ukraina dzīvoja labāk.

Saakašvili teica, ka Ukrainas ierēdņi PSRS laikos nebija tik nekaunīgi, savukārt slimnīcas bija labākas un no pacientiem neņēma naudu. Acīmredzot, Saakašvili patiešām sapņo par jaunu Savienību, tikai Krievijai nav un nav bijis šādu plānu.

Atgrieza pilsonību

Vērts atgādināt, ka Saakašvili savas politiskās karjeras laikā paguvis pabūt ne vien Gruzijas prezidenta postenī, kur viņam viss beidzās ar kriminālvajāšanu, neklātienes tiesu un pilsonības atņemšanu, bet arī pielaikoja Odesas apgabala Valsts administrācijas vadītāja un Ukrainas prezidenta Petro Porošenko padomnieka amatu. Tiesa, te lieta arī beidzās ar pilsonības atņemšanu, kuru arī uzdāvināja viņam nu jau bijušais prezidents.

Вице-спикер Госдумы РФ Франц Клинцевич - Sputnik Latvija
Pietiek ubagot: Krievijas politiķis atbildēja Igaunijai par "okupāciju"

Turklāt arī viņš atņēma Saakašvili Ukrainas pilsonību ar savu 2017. gada 26. jūlija dekrētu. Motivējums – Ukrainas pases saņemšanas laikā politiķis noslēpa informāciju, ka Gruzijā pret viņu ir ierosinātas krimināllietas. Toreiz bijušais Gruzijas prezidents kļuva par personu bez pilsonības, jo Gruzijas pilsonību viņš zaudēja 2015. gadā.

Taču jaunais Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis atgrieza Saakašvili pilsonību.

Lieta tāda, ka drīz pēc savas ievēlēšanas Zeļenskis publiski apsolīja piešķirt valsts pilsonību Krievijas pilsoņiem un "visiem, kas ir gatavs cīnīties par brīvību". Toreiz Vladimirs Putins komentēja jaunā Ukrainas prezidenta paziņojumu, iesakot viņam atgriezt Ukrainas pasi Mihailam Saakašvili. "Piemēram, būtu bijis taisnīgi atgriezt Ukrainas pasi cilvēkam, kurš iepriekš bija gruzīns, bet šodien uzskata sevi par ukraini. Es runāju par Saakašvili Mihailu Nikolajeviču," atzīmēja Putins.

Zeļenskis steidzās sekot Krievijas prezidenta padomam. Drīz pēc tam Saakašvili iesniedza Zeļenska administrācijai iesniegumu, kurā viņš lūdza atgriezt viņam Ukrainas pilsonību. Un jaunievēlētais Ukrainas līderis ar savu rīkojumu šo pilsonību viņam atgrieza.

Ziņu lente
0