Mainījušies Krievijas pilsonības saņemšanas noteikumi Latvijas iedzīvotājiem

© Sputnik / Нина Зотина / Pāriet pie mediju bankasПаспорт гражданина Российской Федерации.
Паспорт гражданина Российской Федерации. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Valsts domes pieņemtais likums izslēdz nepieciešamību atteikties no jau esošās pilsonības ārvalstniekiem, kuri vēlas pāriet KF pilsonībā.

RĪGA, 18. aprīlis – Sputnik. 17. aprīlī Krievijas Valsts dome plenārsēdē trešajā, galīgajā lasījumā pieņēma likumu, kas ļauj iesniegt pieteikumu KF pilsonības saņemšanai, neatsakoties no ārvalstu pilsonības, liecina informācija parlamenta apakšpalātas vietnē.

"Ņemot vērā atteikšanās no ārvalstu pilsonības apstiprināšanas esošo informatīvo kārtību, likumprojekts paredz atteikties no prasības par Krievijas pilsonības lūdzēja vēršanos citas valsts pilnvarotā iestādē ar iesniegumu par atteikšanos no viņa esošās citas valsts pilsonības," norāda dokumenta paskaidrojuma raksta autori.

Vienlaikus likumprojekts iesaka svītrot prasību par piecus gadus ilgu dzīvi Krievijā un likumīga eksistences līdzekļu avota apstiprināšanu pilngadīgām personām bez pilsonības, bijušajiem PSRS pilsoņiem, kuri dzīvojuši un dzīvo bijušās PSRS valstīs, taču nav saņēmuši šo valstu pilsonību un tagad pretendē uz KF pilsonību.

Prasība piecus gadus nodzīvot valstī un apstiprināt ienākumu avotu tiks svītrota arī ārvalstu pilsoņiem, kuri vismaz trīs gadus ir laulībā ar KF pilsoni, dzīvo Krievijas teritorijā un laulībā dzimuši kopīgi bērni, kā arī ārvalstu pilsoņiem, kam Krievijā ir vismaz viens vecāks ar Krievijas pilsonību.

Паспорт гражданина РФ  - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotājiem atvieglos Krievijas pilsonības iegūšanas procesu

Moldovas, Ukrainas, Baltkrievijas un Kazahstānas pilsoņiem piedāvāts vienkāršot pieteikuma iesniegšanu: viņi varēs lūgt Krievijas pilsonības piešķiršanu, neievērojot prasību nodzīvot valstī attiecīgo laiku, ja viņiem ir spēkā esoša uzturēšanās atļauja.

Tāpat likumprojekts iesaka samazināt no trim līdz vienam gadam darba stāžu Krievijā personām, kas absolvējušas Krievijas izglītības vai zinātnes organizācijas.

Patlaban pāriešana Krievijas pilsonībā vispārējā kārtībā paredz atteikšanos no jebkuras citas pilsonības, izņemot gadījumus, ko paredz starptautiskais līgums, ko parakstījusi KF. Turklāt nav obligāti jāatsakās no pirmās pilsonības, pārejot Krievijas pilsonībā vienkāršotā kārtībā.

Ziņu lente
0