Latvijas iedzīvotājiem atvieglos Krievijas pilsonības iegūšanas procesu

© Foto : PointПаспорт гражданина РФ
Паспорт гражданина РФ  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KF Valsts dome 17. aprīlī var pieņemt likumu, kurš ļaus iesniegt pieteikumu KF pilsonības iegūšanai neatsakoties no ārvalstu pilsonības; dokuments jau ir pieņemts pirmajā lasījumā.

RĪGA, 15. aprīlis – Sputnik. Valsts dome 14. aprīlī pieņēma likumprojektu, saskaņā ar kuru pieteicējs var iesniegt iesniegumu Krievijas pilsonības iegūšanai neatsakoties no ārvalstu pilsonības, vēsta RIA Novosti.

"Ņemot vērā spēkā esošo informējošo atteikšanās no ārvalstu pilsonības apliecinājuma kārtību, ar šo likumprojektu piedāvāts izslēgt prasību par Krievijas pilsonības pieteicēja vēršanos pilnvarotajā ārvalsts iestādē ar paziņojumu par atteikšanos no viņam esošās citas pilsonības," teikts dokumenta skaidrojošajā paziņojumā.

Neskaitot to, ar šo likumprojektu piedāvāts izslēgt prasību par trīs gadu atrašanās termiņu Krievijā un likumīga iztikas līdzekļu avota apstiprinājuma pilngadīgām personām bez pilsonības, kurām bijusi PSRS pilsonība, kuri dzīvoja un dzīvo bijušās PSRS dalībvalstīs, taču nav saņēmušas šo valstu pilsonības un tagad pretendē uz KF pilsonību.

Паспорт гражданина Латвийской республики и вид на жительство РФ - Sputnik Latvija
Krievija gatava atjaunot beztermiņa uzturēšanās atļauju

Analoģisku normu piedāvāts piemērot arī ārzemniekiem, kuri ir precēti ar KF pilsoni, kurš dzīvo KF teritorijā un ir kopīgi bērni šajā laulībā; ārzemniekiem, kuriem vismaz vienam no vecākiem ir Krievijas pilsonība un viņš dzīvo KF.

Moldovas, Ukrainas, Baltkrievijas un Kazahstānas pilsoņiem piedāvāts vienkāršot pieteikuma iesniegšanu: viņi varēs pieteikt KF pilsonības iegūšanu bez dzīvošanas termiņa Krievijā ievērošanas, ja viņiem ir derīga pastāvīgās uzturēšanās atļauja.

Tāpat ar likumprojektu piedāvāts samazināt no trim līdz vienam gadam darba stāžu Krievijas Federācijā personām, kuras pabeigušas Krievijas izglītības vai zinātnes organizācijas.

Patlaban Krievijas pilsonības saņemšana vispārējā kārtībā paredz atteikšanos no ikvienas citas pilsonības, izņemot gadījumus, ko paredz starptautiskie līgumi, kur viena no pusēm ir KF. Turklāt atteikties no pirmās pilsonības nav obligāti, saņemot Krievijas pasi vienkāršotā kārtībā.

Ziņu lente
0