Kas visus inficējis ar koronavīrusu? Covid-19 "nulles pacients"

© Sputnik / Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasРабота российских военных врачей в полевом госпитале Бергамо
Работа российских военных врачей в полевом госпитале Бергамо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV telekanāls Fox News no anonīmiem "avotiem" uzzinājis, kas bijis "nulles pacients"¸ kurš pirmais inficējies ar koronavīrusu, un ko patiesībā izstrādājusi Ķīna Uhaņas pilsētā.

RĪGA, 17. marts - Sputnik. Telekanāls Fox News apgalvo, ka noskaidrojis, kas bijis Covid-19 "nulles pacients", vēsta RIA Novosti.

Saskaņā ar datiem, ko Fox News saņēmis no anonīmiem avotiem, kuri "pazīstami ar Ķīnas valdības agrīnās rīcības niansēm un redzējuši atbilstošos dokumentus", pirmais ar koronavīrusu esot inficējies Virusoloģijas institūta darbinieks Uhaņā.

Медицинские сотрудники госпиталя Красного Креста в Ухане - Sputnik Latvija
Mediji: ASV izlūkdienests jau novembrī brīdināja par koronavīrusu Uhaņā

Telekanāls izmeklējis, ka šis cilvēks patiešām inficējies no sikspārņa, un ar viņa starpniecību slimība izplatījusies Uhaņas iedzīvotāju vidū.

Tāpat Fox News apgalvo, ka viens no tā avotiem apsūdz Ķīnu par to, ka tā esot īstenojusi "visdārgāko pierādījumu slēpšanas operāciju vesture".

Tiesa, Ķīna netiek apsūdzēta par bioloģiskā ieroča izstrādāšanu. Avoti uzskata, ka Ķīnas zinātnieku mērķis bijis nodemonstrēt izcilus rezultātus virusoloģijā.

ASV jau vairākkārt apsūdzējušas Ķīnu – tā esot slēpusi ar Covid-19 izplatību saistīto informāciju. Taču Ķīnas Ārlietu ministrija apliecināja, ka valdība kopš paša sākuma neko nav slēpusi.

Ziņas par "vīrusa noplūdi" un citus pieņēmumus Ķīnas ĀM komentēja lakoniski: "Tām nav nekādu zinātnisku pierādījumu."

2019.gada 31.decembrī Ķīnas valdība informēja Pasaules veselības organizāciju par nezināmas pleimonijas uzliesmojumu Uhaņas pilsētā valsts centrālajā daļā. Speciālisti identificēja patogēnu – tas bija jauns koronavīruss.

Торговец змеиным мясом на рынке - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ne tikai koronavīruss. Ar ko var inficēties no savvaļas dzīvnieku gaļas

PVO atzina uzliesmojumu par starptautiska mēroga ārkārtas situāciju un piešķīra slimībai oficiālu nosaukumu – Covid-19. Vēlāk slimības izplatība pasaulē tika atzīta par pandēmiju.

Slimība izplatījusies visā pasaulē. Eiropas Savienīa slēgusi robežas. Daudzās valstīs noteikta stingray karantīna. Savukārt Ķīna jau informēja, ka vīrusu valstī izdevies apturēt.

Uhaņa, no kurienes izplatījās slimība, bija slēgta gandrīz 76 dienas – no 23.janvāra. Bija aizliegts iebraukt pilsētā un pamest to, tikai ar īpašu atļauju.

7.aprīļa naktī varasiestādes atvēra ceļus, kas ved no pilsētas, un atļāva cilvēkiem izbraukt savās automašīnās.

Jāpiebilst, ka pēdējās diennakts laikā Ķīnā fiksēti tikai 46 jauni koronavīrusa infekcijas gadījumi.

Ziņu lente
0