Pat nepārdzīvojiet: Lukašenko apgalvo, ka Baltkrievijā no Covid-19 neviens nenomirs

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Белоруссии Александр Лукашенко
Президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijā nav nedz koronavīrusa izraisītu nāves gadījumu, nedz pašizolācijas: republikas prezidents Aleksandrs Lukašenko aicināja baltkrievus neuztraukties.

RĪGA, 14. aprīlis – Sputnik. Nevienas koronavīrusa izraisītas nāves Baltkrievijā nav un nebūs, paziņoja republikas prezidents Aleksandrs Lukašenko tikšanās laikā ar Veselības ministrijas, prezidenta administrācijas, Republikas Padomes un Drošības padomes vadītājiem.

"Lai pat nepārdzīvo. Neviens no koronavīrusa mūsu valstī nenomirs. Es paziņoju par to publiski. Tā ir mana stingra pārliecība, balstoties ne tikai uz iepriekšējo gadu analīzi. Mums jau šī gada pieredze ir," citē Lukašenko vārdus Sputnik Baltkrievija.

Attiecībā uz pacientu nāves gadījumiem, kas bijuši slimi ar Covid-19, tad, pēc Baltkrievijas prezidenta domām, visa lieta ir hroniskajās slimībās. "Mums valstī no koronavīrusa nav miris neviens cilvēks… Viņi nomira no buķetes hronisku slimību, kuras tiem bija," sacīja Lukašenko.

Экс-президент Латвии Вайра Вике-Фрейберга - Sputnik Latvija
"Kaut uz galvas stāviet": bijusī LR prezidente pastāstīja par ES negatavību pandēmijai

Valsts vadītājs paziņoja, ka Baltkrievijas ārsti zina, kā ārstēt ar koronavīrusa infekciju saslimušos. "Mēs jau redzam, kā jāstrādā, mēs esam atraduši zāļu kombināciju, lai glābtu šos cilvēkus," sacīja Lukašenko.

Viņš aicināja saslimušos nenolaist degunu: "Mēs par katru cilvēku nevis cīnīsimies, bet gan kausimies. Un ja šis cilvēks nebūs nolaidis rokas, viņš noteikti atveseļosies," apsolīja Lukašenko.

Baltkrievijas prezidents pievērsa uzmanību tam, ka iedzīvotāji izrāda apziņu aizliegumu trūkumā un tiem nav nepieciešami papildu ierobežojumi.

"Neko neaizliedzam, taču pateicām, ka dzīvība ir jūsu rokās. Tur, kur cilvēks nevēlas iet, viņš neiet. Neko neaizliedzam, nekādas karantīnas, neko neieviesām. Šobrīd cilvēku, kuri bezrūpīgi klīst apkārt, uz ielām nav. tātad cilvēki reaģēja, cilvēki to saprot. Un nevajag viņus dzīt iekšā dzīvokļos, ieslēgt viņus tur," uzsvēra Lukašenko.

Pēc viņa sacītā, pašizolācijas republikā nav – ārsti nosaka tiem, kas kontaktējuši inficētajiem, ārstēties ambulatori mājas apstākļos.

"Teiksim atklāti – mums nav nekādas pašizolācijas. Faktiski tā ir ambulatorā ārstēšanās. Mēs taču šajā pašizolācijā sūtām cilvēkus pēc ārsta rīkojuma," paskaidroja Lukašenko, aicinot mediķus nesūtīt šādus "atveseļojošos" pacientus uz ilgāku slimības lapu "drošības pēc".

Путешественники в очереди возле железнодорожной станции Ханькоу, Китай - Sputnik Latvija
ĶTR prognozē jaunu Covid-19 vilni

Tāpat republikas vadītājs paziņoja, ka neierobežos baznīcu apmeklēšanu Lieldienās ar nosacījumu, ka tiek ievērotas sanitārās normas, un arī pats grasās apmeklēt kādu no baznīcām.

Saskaņā ar aktuālākajiem Veselības ministrijas datiem, Baltkrievijā tika atklāti 3281 koronavīrusa infekcijas saslimšanas gadījums, 203 cilvēki ir atveseļojušies. Miruši 33 pacienti ar virkni hronisku slimību un atklāto koronavīrusa infekciju, ziņo iestāde.

Amerikāņu Džona Hopkinsa universitāte ziņo, ka koronavīrusa pandēmija patlaban ir skārusi 210 valstis un aizjūras teritorijas. Ir reģistrēti 1 929 995 inficēšanās gadījumi, letālo gadījumu skaits ir sasniedzis 119 789.

Ziņu lente
0