Levits: Latvija ātri atkopsies pēc krīzes

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija pieder pie to nedaudzo pasaules valstu skaita, kuras var ātrāk nekā pārējās iziet no pašreizējās krīzes, uzskata Latvijas prezidents Egils Levits.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. Latvijas prezidents Egils Levits uzskata, ka Latvija ļoti ātri atkopsies pēc krīzes, raksta Press.lv. Šādu viedokli viņš pauda, uzrunājot Latvijas iedzīvotājus Lieldienās.

Независимый эксперт-аналитик Евгения Зайцева - Sputnik Latvija
Zaiceva: Kariņa valdības aizlienētais miljards varētu izsīkt pēc diviem mēnešiem

Pēc viņa sacītā, vēl Ziemassvētkos neviens nevarēja pat iedomāties, kā izmainīsies pasaule, ka puse zemeslodes būs spiesta neiziet no mājas, valstis būs spiestas slēgt savas robežas, savukārt visas pārvietošanās iespējas tiks maksimāli ierobežotas.

"Šis īpatnējais, piebremzētais, palēninātais laiks atstās uz mums savu ietekmi. Tā būs jauna, vienojoša pieredze mūsu likteņkopībā," uzsvēra Levits.

Tostarp Latvijas prezidents atzīmēja, ka laiks, kuru šobrīd pārdzīvo visa pasaule, var radīt pat pozitīvu ietekmi uz sabiedrības vērtībām. Šāda situācija ļauj skaidrāk saskatīt dzīves vērtību un unikalitāti, kā arī izjust, kas ir brīvība.

"Vispirms jau brīvību fiziski pārvietoties gan tepat ārpus mājas, gan pāri robežām. Bet vēl jo vairāk apzināties garīgo brīvtelpu, kuru mēs tagad, sēžot mājās, esam aicināti piepildīt ar jēgu, ar īstu jēgu," atzīmēja prezidents.

Tāpat Levits norādīja, ka, apzinoties to visu, cilvēks saprot, ka viņam nemaz nevajag tik daudz, kā tas likās iepriekš, iespējams, nākotnē tas palīdzēs glābt planētu, samazinot patērēšanas līmeni kopumā.

"Tā ļaus lielāku enerģiju veltīt dzīves kvalitātei – izglītībai, veselībai, kultūrai, videi, dabai. Šī vērtību pārvērtēšana dos jaunu impulsu arī ekonomikai," uzskata prezidents.

Pēc viņa sacītā, Lieldienu laiks – tas ir atjaunošanās un atdzimšanas simbols. Levits uzskata, ka, pateicoties Latvijas iedzīvotāju pacietībai, kā arī pareizai valdības politikai, Latvija pieder pie tām nedaudzajām valstīm, kuras spēj kontrolēt gan situāciju, gan ātri iziet no radušās krīzes nākotnē.

"Bet nedaudz citādā – labākā virzībā nekā līdz šim," sacīja prezidents, novēlot visiem gaišus, pārdomu pilnas Lieldienas.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka ārkārtējās situācijas periodā Latvijā prezidenta kanceleja iepirka lielu partiju jaunu dīvānu un krēslu Jūrmalas rezidencei. Kompānija, kura uzvarēja Jūrmalas rezidences mēbeļu piegādes konkursā, sola, ka 10 gadus tās noteikti kalpos kā jaunas.

Ziņu lente
0