Dambis par 3 miljoniem eiro: Rīgu pasargās no plūdiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Globālās sasilšanas dēļ dažiem Rīgas rajoniem var draudēt plūdi, lai izvairītos no nelabvēlīgā iznākuma un pasargātu iedzīvotājus, Buļļupes labajā krastā uzbūvēs dambi.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. Tuvākajā laikā Bolderājā tiks uzbūvēts dambis, kura mērķis būs pasargāt rajonu no plūdiem, raksta Bb.lv. Dambja garums sastādīs 1,9 kilometrus, būvprojekts izmaksās 3,37 miljonus eiro.

Первый снег в Риге. Прохожие - Sputnik Latvija
Oļegs Burovs lūdz ES līdzekļus cīņai pret globālo sasilšanu

Dambi uzbūvēs Buļļupes labajā krastā un tas ies gar Lielo ielu – no Grants ielas līdz Kapteiņu ielai. Projekta pabeigšanas termiņš ir 2022. gada jūnijs.

Pēc Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāves Solvitas Brences sacītā, dambi ir nepieciešams uzbūvēt globālās sasilšanas ietekmes dēļ, kuras rezultātā pastāv vērienīgu plūdu risks Bolderājas apkaimē.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka saistībā ar globālo sasilšanu Latvijā daudz kas var mainīties.

Gada vidējās gaisa temperatūras kāpums vairāk nekā par vienu grādu, sala un sniega dienu skaita samazināšanās, nokrišņu intensitātes un apjoma, tropisko nakšu skaita palielināšanās – tā nav tāla Latvijas nākotne, bet gan realitāte. Šīs izmaiņas ir notikušas pēdējo 50 gadu laikā.

Капли воды - Sputnik Latvija
Zinātnieks: Latvijai nav jābaidās no globālās sasilšanas, ir nopietnākas problēmas

Kopumā Latvijas iedzīvotājiem ir jāgatavojas nevis neciešamajam karstumam vai sausumam, bet gan straujām laikapstākļu izmaiņām. Arvien biežāk Latvijā būs vērojama tāda parādība, kā tropiskās naktis, kad minimālā temperatūra diennakts laikā saglabāsies virs +20 grādiem. Palielināsies vasaras dienu skaits, kad gaisa temperatūra pārsniedz +25 grādus.

Ekstremālie laikapstākļi ir bīstami ar to, ka kaitē cilvēkiem, apkārtējai videi vai tautsaimniecības nozarei. Pietiek vien atcerēties lietavas 2017. gadā, sausumu 2018. gadā.

Saskaņā ar aktuālākajiem Eiropas Vides aģentūras datiem, ekonomiskie zaudējumi, ko radīja ekstremālie laikapstākļi Latvijā laika posmā no 1980. līdz 2017. gadam, sastādīja 412 miljonus eiro.

Ziņu lente
0