Latvijā strauji samazinājies koronavīrusa analīžu skaits

© Sputnik / Sergey MelkonovВ Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус
В Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar Latvijā diennakts laikā fiksēti 12 koronavīrusa infekcijas gadījumi, taču strauji samazinājies veikto testu skaits – no 1461 līdz 422.

RĪGA, 10. aprīlis - Sputnik. Vakar Latvijā diennakts laikā fiksēti 12 koronavīrusa infekcijas gadījumi, kopējais slimnieku skaits sasniedzis 589, vēstīja Slimību profilakses un kontroles centrs.

Covid-19 analīzes 8. aprīlī nodeva 422, kopš vīrusa izplatības sākuma pārbaudīti 25 458 cilvēki.

Stacionāros ārstējas 38 pacienti, trīs no viņiem ir smagā stāvoklī.

8. aprīlī fiksēti 29 jauni koronavīrusa gadījumi, taču jāpiebilst, ka veikts gandrīz trīsreiz vairāk testu - 1461.

Ceturtdienas rītā ar apstiprinātu koronavīrusa infekcijas diagnozi miris Sociālās aizsardzības un reabilitācijas centra "Eleja" iemītnieks.

Skumjo vēsti paziņoja Jelgavas mērijas sabiedrisko sakaru nodaļas vadītāja Dace Kašepone.

Машина Службы неотложной медицинской помощи - Sputnik Latvija
Ar koronavīrusu saslimuši 26 NMPD darbinieki

Viņa pastāstīja, ka pacients bija 76 gadus vecs un atradās izolatorā kopš pagājušās nedēļas, kad noskaidrojās, ka viņš ir inficējies.

Kašepone atzina, ka viņa nāve bijusi pilnīgi negaidīta. "Eleja" vadība apliecināja, ka vīrietis juties labi, slimība ritējusi vieglā formā. Pacients paspējis pabrokastot un pat pasūdzējās, ka spiests tik ilgi viens pats sēdēt četrās sienās. Viņš žēlojās tikai pat augstu spiedienu.

Atgādināsim, ka līdz šim Latvijā bija reģistrēti divi nāves gadījumi koronavīrusa infekcijas gadījumā. Abos gadījumos slimība ritēja smagā formā, nāve iestājās lielā vecuma un citu smagu slimību rezultātā.

Ziņu lente
0