Ar koronavīrusu saslimuši 26 NMPD darbinieki

© Sputnik / Sergey MelkonovМашина Службы неотложной медицинской помощи
Машина Службы неотложной медицинской помощи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Triju nedēļu laikā pārbaudīti gandrīz septiņi simti neatliekamās palīdzības dienesta darbinieki. 56 no viņiem atrodas karantīnā.

RĪGA, 8. aprīlis — Sputnik. COVID-19 infekcija fiksēta 28 Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem, stāsta Jauns.lv.

NMPD vadītāja Ilze Bukša atklāja, ka dienests jau vairākas nedēļas pastiprināti pārbauda savus darbiniekus, lai pēc iespējas agrīnākā stadijā konstatētu iespējamo slimību. Šādas darbības paredz arī Valsts operatīvās medicīniskās komisijas lēmums par dažādu kategoriju iedzīvotāju testēšanu.

Тестирование проб на коронавирус - Sputnik Latvija
Latvijā miris vēl viens pacients ar koronavīrusu

Analīzes tiek veiktas visiem NMPD darbiniekiem ar elpceļu saslimšanu simptomiem. Pozitīvas analīzes gadījumā cilvēks pārtrauc darbu un atgriežas pie tā tikai pēc atveseļošanās un negatīviem analīžu rezultātiem, vēstīja Bukša. Tāpat tiek pārbaudīti visi, kas strādā paaugstināta riska apstākļos, piemēram, analīžu teltīs.

Triju nedēļu laikā pārbaudīti gandrīz 700 NMPD darbinieki. Mājas karantīnā uzturas 56 darbinieki, kuri saskārušies ar inficētajiem.

PVO informē, ka medicīnas darbinieki cīņā ar pandēmiju atrodas avangardā, tāpēc risks inficēties ar Covid-19 viņu vidū ir īpaši liels.

Covid-19 infekcijas gadījumi konstatēti 55 Latvijas pašvaldībās. Ar to saslimuši 548 cilvēki, 41 cilvēks atrodas slimnīcā, divi cilvēki miruši pēc komplikācijām Covid-19 fonā.

Ziņu lente
0