"Labklājības ziņā būtu virs Singapūras": Endziņš slavē MK par labu darbu

© Foto : из архива автораПредседатель правления Латвийской торгово-промышленной палаты Янис Эндзиньш
Председатель правления Латвийской торгово-промышленной палаты Янис Эндзиньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš atzinīgi novērtēja valdības darbības pašreizējā krīzē.

RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. Latvijas valdība demonstrē izcilas darba spējas pašreizējos sarežģītajos apstākļos valstī un pasaulē, uzskata Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, vēsta Mixnews.lv.

Ja tāds līmenis saglabāsies, pēc viņa domām, Latvija varēs manāmi uzlabot savu labklājības līmeni.

LTRK vadītājs uzsvēra, ka temps, kā visi strādā, ir milzīgs. Pašlaik ir izstrādāti un iedarbināti vairāk nekā desmit atbalsta rīki divu nedēļu laikā, un liela daļa no tiem saskaņota ar Eiropas Komisiju.

Соблюдение мэр предосторожности прежде всего. Маска, перчатки и дезинфекция в магазине - Sputnik Latvija
Mēs neesam slimības perēklis: veikali sašutuši par valdības prasībām

"Ja mēs spētu strādāt ikdienā vismaz uz pusi tik ātri, tad mēs jau sen labklājības ziņā būtu virs Singapūras, es domāju. Protams, ka temps nozīmē to, ka par visām dimensijām neizdodas uzreiz aizdomāties vai atrast labākos risinājumus. Līdz ar to noteikumi ir, bet tie visu laiku pilnveidojas, labojas," sacīja Endziņš.

Viņš uzsvēra arī to, ka valsts izstrādātā biznesa atbalsta programma nevar galu galā strādāt ilgtermiņa perspektīvā.

Endziņš konstatēja, ka tā drīzāk ir ātrā palīdzība, lai varētu nokļūt tālāk un saprast, ko darīt – slēgt uzņēmumu, pārprofilēties vai darīt ko citu. Pēc viņa domām, patlaban galvenais izaicinājums ir saprast, ko darīt tālāk.

Iepriekš vēstīts, ka Latvijas valdība aizņēmusies miljardu eiro starptautiskajā tirgū uz trim gadiem. Parāds noformēts kā obligācijas ar 0,209% ienesīgumu un fiksēto procentu likmi 0,125% apmērā. Naudu nāksies atdot 2023. gadā, kad Kariņa valdība, ļoti iespējams, jau pametīs savus krēslus.

Ziņu lente
0