Pētījums: Uhaņā katrs septītais kaķis ir inficēts ar Covid-19

© Foto : PixabayЧерный кот
Черный кот - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas zinātnieki veica pētījumu, lai atklātu Covid-19 vīrusu mājdzīvnieku un klaiņojošo kaķu vidū Uhaņā pirms un pēc epidēmijas sākuma; analīzes konstatēja, ka vīruss var tikt nodots no dzīvnieka citam dzīvniekam, bet vai mājdzīvnieki spēj inficēt cilvēku.

RĪGA, 5. aprīlis – Sputnik. Ķīnas zinātnieki eksperimenta ietvaros paņēma asins paraugus 100 klaiņojošajiem un mājas kaķiem, kuri dzīvo Uhaņas teritorijā. To analīzes parādīja, ka aptuveni 15% dzīvnieku ir vīrusa Covid-19 pārnēsātāji, raksta Bb.lv ar atsauci uz elektroniskās zinātniskās bibliotēkas bioRxiv datiem.

Торговец змеиным мясом на рынке - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ne tikai koronavīruss. Ar ko var inficēties no savvaļas dzīvnieku gaļas

Zinātnieki no Uhaņas Viroloģijas institūta un Huadžuņas Lauksaimniecības universitātes pētījuma nolūkos apmeklēja dzīvnieku patversmes, kas atrodas dažādās Uhaņas daļās. Pēc koronavīrusa uzliesmojuma Uhaņā tika paņemti 102 paraugi, vēl 39 tika paņemti pirms epidēmijas sākuma. Pētījums konstatēja, ka 15 no 102 paraugiem (14,7%) deva pozitīvu rezultātu koronavīrusa pārbaudes laikā.

"Mēs atklājām antivielas pret SARS-CoV-2 vairāk nekā desmit kaķu organismā Uhaņā. Tas norāda uz to, ka kaut kas līdzīgs varētu notikt arī citos Zemes reģionos, kurus ir pārņēmusi epidēmija," paziņoja zinātnieki.

Eksperti ir pārliecināti, ka dzīvnieki spēj inficēt viens otru ar Covid-19 aerogēnā veidā (gaisa pilieni), taču pagaidām nav īsti skaidrs, vai dzīvnieks spēj inficēt cilvēku, šādi gadījumi nav reģistrēti.
Ziņu lente
0