Mazturīgie Latvijas iedzīvotāji metas pēc ES palīdzības komplektiem

© Sputnik / Вадим Анцупов Недельный набор продуктов на одного человека в случае ЧП
 Недельный набор продуктов на одного человека в случае ЧП - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trūcīgie Latvijas iedzīvotāji cenšas uzkrāt Eiropas Savienības humānās palīdzības komplektus vienam gadam: varasiestādes cenšas iedrošināt, ka pietiks visiem.

RĪGA, 4. aprīlis – Sputnik. Latvijā maznodrošinātajiem un trūcīgajiem iedzīvotājiem pienākas palīdzības komplekti no Eiropas Savienības – tie ir gan produkti, gan higiēnas līdzekļi. Un ārkārtējās situācijas periodā tiem ir vērojams nebijis pieprasījums, vēsta Rus.lsm.lv.

Produktu pakas un higiēnisko līdzekļu komplektus var saņemt tikai ar izziņu, kas apliecina maznodrošinātā vai trūcīgā statusu.

Komplekti pazūd kā tikko cepti pīrādziņi no plaukta. Cilvēki cenšas izveidot rezerves vai pat uzkrāt tos vairākiem mēnešiem. Baidās, ka palīdzības piegādes tiks izbeigtas.

Обед для малоимущих семей - Sputnik Latvija
Tālmācību laikā pusdienas – mājās: maznodrošinātas ģimenes nav atstātas bez palīdzības

Labklājības ministrijā un Sarkanajā Krustā sola papildu piegādes un aicina apstāties. Iesaka nekrāt produktus veselam gadam, jo tie var sabojāties.

Tāpat tiek atzīmēts, ka izziņa par trūcīgā statusu šobrīd, ārkārtējās situācijas periodā, tiek pagarināta automātiski. Lai to pagarinātu, nav jāiet uz sociālo dienestu.

Tāpat radies jautājums par karsto pusdienu nodrošināšanu bērniem tālmācību periodā. Izglītības un zinātnes ministrija ar šo problēmu vērsās pie valdības, taču dažos novados ir izdevies atrisināt problēmu ar vietējo varasiestāžu spēkiem.

Tostarp Daugavpilī ārkārtējās situācijas laikā turpina gatavot ēdienu skolēniem no maznodrošinātām ģimenēm. Jēkabpilī un Liepājā šo naudu ieskaita ģimeņu bankas kontos, lai varētu nopirkt produktus. Jēkabpilī ieskaita 30 eiro, Liepājā – 25 eiro. Analoģiski vēlas rīkoties arī Rēzeknē.

Ziņu lente
0