Cilvēki masveidā pameta Rīgu: pie izbraukšanas no pilsētas veidojās milzīgi sastrēgumi

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasАвтомобильная пробка на дороге
Автомобильная пробка на дороге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādas Latvijas partijas pārstāvis publicēja savā sociālā tīkla lapā video ar lielu mašīnu plūsmu, kas virzījās virzienā no Rīgas, nosaucot to par masveida evakuāciju.

RĪGA, 29. marts – Sputnik. Latvijas politiķis, Latvijas Reģionu apvienības pārstāvis Edvards Smiltēns savā Twitter lapā publicēja video ar lielu skaitu automobiļu, kuri devās Saulkrastu virzienā no Rīgas, kā rezultātā izveidojās milzīgs sastrēgums.

Video Smiltēns papildināja ar tekstu: "Grandiozs sastrēgums virzienā Rīga-Saulkrasti, kura sākums jau pie Rīgas robežas, līdz pat Gaujas tiltam. Izskatās, ka Rīga evakuējas tuvāk dabai, uz "tīrajiem" novadiem."

​Daudzi komentētāji neatbalstīja versiju, ka tas ir kaut kas neparasts, un noliedza politiķa teoriju, kā tā ir "evakuācija". Pēc Smiltēna lasītāju domām Twitter vietnē, šajā ceļa posmā kas tāds notiek bieži, kad laikapstākļi brīvdienās ir labi un daudzi cenšas pavadīt šo laiku ārpus pilsētas. Savukārt, ja būtu apvedceļš Baltezera rajonā, sastrēgumu vispār nebūtu bijis, raksta Bb.lv.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka piektdien, 27. martā, Rīgas domes pagaidu administrācija uz ārkārtas situācijas laiku Latvijā ieviesa izmaiņas pašvaldības obligātajos noteikumos.

Saskaņā ar izmaiņām, lielākā daļa braukšanas atvieglojumu sabiedriskajā transportā tiek atcelta ar nolūku samazināt pasažieru plūsmu jaunā vīrusa Covid-19 izplatības savaldīšanai.

Izmaiņas neskars 1. un 2. grupas invalīdus, pirmsskolas vecuma bērnus, valsts un pašvaldību policijas darbiniekus, pašvaldības mācību iestāžu pedagogus.

Ziņu lente
0