Rīgā uz laiku atceļ braukšanas atvieglojumus sabiedriskajā transportā

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийТрамвай в Риге
Трамвай в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atvieglojumu atcelšana ļaus samazināt pasažieru plūsmu un samazināt jaunā Covid-19 vīrusa izplatību, uzskata Rīgas domes pagaidu administrācija; taču atlaides netiks atceltas visiem.

RĪGA, 28. marts – Sputnik. Piektdien, 27. martā, Rīgas domes pagaidu administrācija uz ārkārtas situācijas laiku Latvijā ieviesusi izmaiņas pašvaldības obligātajos noteikumos, teikts portālā Riga.lv.

Больница в Валге - Sputnik Latvija
Latvijā atklāti 25 jauni inficēšanās gadījumi un trīs smagi saslimušie ar koronavīrusu

Saskaņā ar izmaiņām, lielākā daļa braukšanas atvieglojumu sabiedriskajā transportā tiek atcelta ar nolūku samazināt pasažieru plūsmu jaunā vīrusa Covid-19 izplatības savaldīšanai.

Tiek uzsvērts, ka šis lēmums pieņemts atbilstoši epidemiologu rekomendācijām, kā arī ir saistīts ar satiksmes ministra rīkojumu.

Izmaiņas skars braukšanu sabiedriskajā transportā personām, kurām tika paredzēti atvieglojumi, neskaitot 1. un 2. grupas invalīdus, pirmsskolas vecuma bērnus, valsts un pašvaldību policijas darbiniekus, pašvaldības mācību iestāžu pedagogus.

Iepriekš bija plānots samazināt pasažieru skaitu tikai sastrēgumstundās, līdz plkst. 11:00 un pēc plkst. 15:00. Taču tehniskie risinājumi neļauj noteikt laika rāmjus, tādēļ atlaides uz ārkārtas situācijas laiku nolemts atcelt pilnībā.

Tiek ziņots arī par to, ka sociālajiem darbiniekiem un veselības aprūpes darbiniekiem braukšana sabiedriskajā transportā būs par brīvu, jo šajās jomās nodarbinātajiem cilvēkiem ir ārkārtīgi svarīga nozīme iedzīvotāju veselības drošības ziņā.

Автомобиль Полиции самоуправления в Старой Риге - Sputnik Latvija
Apturēt koronavīrusu: policija braukās apkārt Rīgai un meklēs pārkāpējus

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka "Rīgas satiksme" atgriež maršrutos atceltos reisus pasažieru plūsmas krišanās dēļ, jo tas neatbilst drošības normām ārkārtas situācijas gadījumā valstī.

Neraugoties uz to, uzņēmums aicina rīdziniekus izmantot sabiedrisko transportu tikai tādos gadījumos, kad nav citas alternatīvas, un iespēju robežās pārvietoties ar kājām vai braukt ar velosipēdu.

Ar tādu pašu aicinājumu pie Latvijas iedzīvotājiem vērsās Satiksmes ministrija.

Ziņu lente
0