Ārsti paskaidroja, kā viedtālruņi un datori pārvērš smadzenes par "izgāztuvi"

© Sputnik / Евгений Самарин / Pāriet pie mediju bankasКомпьютеры с изображениями результатов томографии пациентов
Компьютеры с изображениями результатов томографии пациентов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārsti iesaka ļaut smadzenēm atpūsties, ierobežot elektronisko iekārtu lietošanas laiku un kārtīgi izgulēties.

RĪGA, 15. marts - Sputnik. pārlieka viedtālruņu un datoru lietošana var novest pie smadzeņu pārpūles, kam sekos demence un depresija, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu Nikkei Style.

Atmiņas klīnikas "Okumura" direktors, neiroķirurgs Ajumi Okumura atklāja, ka pēdējā laikā pieaudzis cilvēku "atmiņas traucējumu" gadījumu skaits.

Рождественский рынок на Домской площади в Риге - Sputnik Latvija
Nosaukta Jaunā gada tradīcija, pret kuru ārsti ir bezspēcīgi

Pie tam šāda diagnoze tiek uzstādīta ne tikai cienījama vecuma cilvēkiem vien. Riska kategorijā ir cilvēki 30-60 gadu vecuma grupā. Viņi visbiežāk izmanto datorus un viedtālruņus un pārslogo smadzenes ar informāciju. "Kad ievadāmās informācijas apjoms pieaug, smadzenes netiek galā ar tās apstrādi un pārvēršas par izgāztuvi," pastāstīja Okumura.

Lai no tā izvairītos, ārsti iesaka noteikti ļaut smadzenēm atpūsties, ierobežot viedierīču lietošanas laiku, turklāt labi izgulēties. Par labu nāks arī īss, 15 minūtes ilgs miegs pusdienas pārtraukumā.

Tāpat speciālisti iesaka nelietot viedierīces maltītes laikā.

Iepriekš noskaidrojās, ka mūsdienu viedierīču ekspluatācijas rezultātā tiek fiksēta muskuļu hipotrofija, "sausās acs" problēma un tuvredzība. Toties mobilie tālruņi un planšetdatori nekādi neietekmē onkoloģisko saslimšanu attīstību.

Ziņu lente
0