Nosaukta Jaunā gada tradīcija, pret kuru ārsti ir bezspēcīgi

© Sputnik / Sergey MelkonovРождественский рынок на Домской площади в Риге
Рождественский рынок на Домской площади в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Ir viena Jaungada tradīcija pret kuru es nekādā gadījumā neiebildīšu, lai arī esmu dietologs," atzina ārsts.

RĪGA, 1. janvāris – Sputnik. Šampanietis Jaunajā gadā ir tradīcija, ar kuru ārsti nevar strīdēties, taču daži izņēmumi ir, pastāstīja dietologs Andrejs Bobrovskis sarunā ar radio Sputnik.

Viņš konstatēja, ka šampanieša un dzirkstoši vīnu saldā garša "slēpj" no organisma izdzertā alkohola daudzumu. Līdzīgs efekts ir vērojams, kad cilvēks lieto viskija kokteili ar Coca-cola – rezultātā cilvēki nepamana brīdi, kad pienācis laiks pielikt punktu. Jāpiebilst arī tas, ka dzēriens ir gāzēts, un burbulīšiu var gluži negaidot "iedot pa galvu".

Завтрак - Sputnik Latvija
Dietoloģe pastāstīja par sliktāko produktu kombināciju brokastīm

"Neskatoties uz tādām sekām, ārsti nevēlas mest izaicinājumu tradīcijai; pats galvenais ir mēra sajūta," uzskata Bobrovskis.

Mediķis atzina, ka mērenos daudzumos šampanietis ir lielisks Jaunā gada svētku atribūts.

"Tā ir Jaungada tradīcija pret kuru es nekādā gadījumā neiebildīšu, lai arī esmu dietologs. Šampanieti var iedzert, ja jūs zināt savu normu un zināt, ka šī dzēriena pārmērīgas lietošanas gadījumā iespējama saindēšanās un ļoti slikta pašsajūta," atgādināja ārsts.

Viņš atzīmēja vēl vienu tradīciju – iedomāties vēlēšanos gadu mijā, uzrakstīt to uz papīrīša, un zīmīti sadedzināt virs šampanieša bokāla. Kad pelni sakrīt šampanietī, to izdzer.

"Degšanas temperatūra ir tāda, ka saindēties tur nevar. Nekādas baktērijas tajos pelnos nepārdzīvos papīra degšanu. Taču, manuprāt, tā ir ļoti dīvaina un nebūt ne vislabākā tradīcija," pasmējās ārsts un piebilda, ka par Jaungada vēlēšanos tikpat labi var vienkārši pasapņot brīdī, kad pulkstenis sit divpadsmit reizes.

Ziņu lente
0