Igaunijā ar koronavīrusu inficējušos skaits palielinājies vairāk nekā divas reizes

© AFP 2023 / ROBYN BECKЖенщина в отделе средств личной гигиены в супермаркете, Калифорния, США
Женщина в отделе средств личной гигиены в супермаркете, Калифорния, США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piektdienas rītā Igaunijas varasiestādes ziņoja par 41 inficēto ar jauno saslimšanu, vakarpusē to skaits sasniedza 79. Iepriekš PVO pasludināja COVID-19 uzliesmojumu par pandēmiju.

RĪGA, 14. marts – Sputnik. Igaunijā atklāto koronavīrusa gadījumu skaits palielinājies par 68 kopš vakardienas rīta un raksta uzrakstīšanas brīdī sastāda 109 cilvēkus, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz portālu ERR.

Piektdien tika ziņots par 41 inficēto.

Забор анализов у пациента, пораженного коронавирусом - Sputnik Latvija
Latvijā strauji pieaudzis ar koronavīrusu inficēto skaits

Izdevums vēsta, ka puse saslimušo atrodas Harju apriņķī (reģiona administratīvais centrs – Tallina), tur reģistrēti 54 gadījumi. Vēl 31 saslimušais ir Sāremā salā, deviņi Viru apriņķī, pa sešiem gadījumiem – Tartu un Pērnavas apriņķos un trīs Austrumviru apriņķī.

Kopš janvāra beigām laboratorijā veikti 843 koronavīrusa testi. Kopš piektdienas Igaunijā spēkā stājies ārkārtas stāvokļa režīms. Pagaidām tas ir spēkā līdz maija sākumam. Ārkārtas stāvoklis ieviests Latvijā(26 gadījumi), un arī Lietuva ievieš ārkārtas stāvokli (6 gadījumi).

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunā koronavīrusa COVID-19 saslimšanas uzliesmojumu par pandēmiju. Pasaulē reģistrēti jau vairāk nekā 146 tūkstoši inficēšanās gadījumu 149 valstīs un aizjūras teritorijās, miruši vairāk nekā  5,4 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0