Lidsabiedrība airBaltic atcēla reisus uz Romu un Telavivu

© Sputnik / Sergey MelkonovAirbaltic
Airbaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izraēlā un Itālijā saistībā ar koronavīrusu ir ieviesta karantīna, aviokompānijas samazina lidojumu skaitu uz šīm valstīm.

RĪGA, 11. marts – Sputnik. Lidsabiedrība airBaltic pieņēma lēmumu atcelt lidojumus uz Romu (Itālija) un atpakaļ kā arī no 11. marta – uz Telavivu (Izraēla) un atpakaļ līdz 2020. gada 31. maijam, tiek ziņots lidsabiedrības mājaslapā.

Здание МИД Латвии - Sputnik Latvija
Durvis veras ciet: koronavīrusa dēļ iedzīvotāji lūgti neapmeklēt 27 valstis

Tāpat airBaltic atlikusi tiešo reisu atklāšanu no Tallinas uz Romu līdz 2020. gada 1. jūnijam.

Ar pasažieriem, kuri rezervēja biļetes uz norādītajiem reisiem, lidsabiedrība sazināsies personīgi, lai piedāvātu alternatīvas.

Iepriekš, saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijām, airBaltic pieņēma lēmumu pārtraukt visus lidojumus uz Milānu un Veronu un atpakaļ no 9. marta līdz aprīļa beigām.

Lidsabiedrība piedāvā iespēju bez maksas izmainīt brauciena datumu visām biļetēm, kas tika nopirktas līdz 9. martam ar lidojumu datumiem līdz 2020. gada 31. martam, un izdarīt to līdz 2020. gada 31. decembrim. Datuma maiņai jānotiek līdz sākotnējā izbraukuma datumam.

Jā sākotnējā cena vairs nav pieejama, jāsamaksā attiecīga cenu starpība. Izlidošanas un atlidošanas galamērķiem jāpaliek nemainīgiem, kā tas ir norādīts orģinālajā biļetē.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem, iespējamība saslimt ar infekcijas slimībām lidojumu laikā ir ļoti zema. Lai risku mazinātu, airBaltic aicina pasažierus, kuri ir slimi, atlikt lidojumu līdz atveseļošanās laikam.

Tāpat par reisu atcelšanu uz Itāliju un Izraēlu šodien paziņoja Ural Airlines un Wizz Air.

Грета Тунберг - Sputnik Latvija
"Vienmēr ir tie, kas ir nedaudz vienlīdzīgāki": Grēta Tūnberga pārkāpa EP karantīnu

Iepriekš kļuva zināms, ka Izraēla ieviesusi divu nedēļu karantīnu visiem, kas ieceļo no ārvalstīm. Karantīnas pārkāpšana var tikt klasificēta kā kriminālnoziegums ar cietumsodu uz laiku līdz 7 gadiem. Izraēliešu skaits, kam tika diagnosticēts jaunais koronavīruss, sasniedzis 50 cilvēkus.

Itālijā patlaban ir reģistrēti vairāk nekā 10 tūkstoši inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu, 1004 cilvēki ir atveseļojušies, 631 – miris. Kopš otrdienas karantīnas pasākumi, kas iepriekš tika ieviesti virknē Itālijas ziemeļu reģionos, izplatās uz visu valsts teritoriju. Pārvietošanās starp provincēm tagad ir atļautas tikai īpašas nepieciešamības gadījumos, aizliegti visi masveida pasākumi, slēgtas reliģiskās un kultūras iestādes.

Ziņu lente
0