Durvis veras ciet: koronavīrusa dēļ iedzīvotāji lūgti neapmeklēt 27 valstis

© Sputnik / Sergey MelkonovЗдание МИД Латвии
Здание МИД Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Ārlietu ministrija publicējusi Eiropas un Āzijas valstu sarakstu, kurās Latvijas valstspiederīgie riskē inficēties ar koronavīrusu.

RĪGA, 10. marts — Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs aicinājis iedzīvotājus rūpīgi apsvērt nepieciešamību apmeklēt 27 valstis, liecina informācija Latvijas ĀM vietnē.

Iepriekš ĀM ieteica neapmeklēt Ķīnu, Dienvidkoreju, Japānu, Singapūru, Irānu un Itāliju.

Tagad, ņemot vērā risku saslimt ar "Covid-19" būtu jāapsver iespēja atteikties no braucieniem arī uz ASV, Austrāliju, ️Austriju, ️Bahreinu, ️Beļģiju, Ēģipti, Franciju, Grieķiju, Irāku, ️Islandi, ️Kanādu, ️Kuveitu, Lielbritāniju, Malaiziju, Nīderlandi, ️Norvēģiju, ️Spāniju, ️Šveici, ️Taizemi, ️Vāciju un Zviedriju.

Patlaban Latvijā apstiprināti seši "Covid-19" gadījumi, vēl 160 cilvēki atrodas mājas karantīnā. Domājams, visi seši inficējušies Itālijā – valstī vēl nav konstatēts neviens infekcijas gadījums no viena cilvēka otram.

Iepriekš īpaši drošības pasākumi tika attiecināti uz cilvēkiem, kuri atgriezušies no Lombardijas, Veneto, Emīlijas-Romanjas un Pjemontas provincēm, bet no 7.marta tie attiecas uz visiem, kuri atgriežas no Itālijas. Pirmdienas vakarā Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte paziņoja, ka pārvietošanās ierobežojumi un citi karantīnas pasākumi attiecināti uz visu valsts teritoriju.

Cilvēkiem, kuri pabijuši minētajos reģionos un kam 14 dienu laikā pēc atgriešanās konstatēti saslimšanas simptomi – paaugstināta temperatūra, klepus, kakla iekaisums, jāizsauc neatliekamā medicīniskā palīdzība. Vieglu simptomu gadījumā mediķi paņems analīzes pārbaudei laboratorijā, bet nopietnāku simptomu gadījumā nogādās stacionārā.

Cilvēkiem, kuri pabijuši minētajos reģionos un kam nav konstatēti saslimšanas simptomi, var turpināt ikdienas dzīvi un strādāt, taču viņiem divas nedēļas ir jānovēro veselības stāvoklis.

Jaunākie dati liecina, ka inficēto skaits kontinentālajā Ķīnā pārsniedzis 80 tūkstošus, vairāk nekā trīs tūkstoši miruši, izārstējušies gandrīz 60 tūkstoši. Aiz Ķīnas robežām miruši 694 cilvēki. Ķīnā ārpus Uhaņas pilsētas jau trīs dienas nav konstatēts neviens vietējais inficēšanās gadījums – tikai ievazātie infekcijas gadījumi.

Ziņu lente
0