Itālijas cietumos izcēlušies protesti koronavīrusa dēļ

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAСолдаты итальянской армии проверяют документы у водителя
Солдаты итальянской армии проверяют документы у водителя - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nekārtības skārušas 27 ieslodzījuma vietas – daudzi ieslodzītie pieprasa amnestiju sakarā ar bīstamo epidēmiju.

RĪGA, 10. marts – Sputnik. Itālijas cietumos izcēlies vesels protestu vilnis sakarā ar ierobežojumiem, ko varasiestādes ieviesušas koronavīrusa straujās izplatības dēļ, vēsta RIA Novosti.

Vietējie mediji vēsta, ka nekārtības skārušas 27 ieslodzījuma vietas – daudzi ieslodzītie pieprasa amnestiju sakarā ar bīstamo epidēmiju. Milānas avīze Corriere della Sera vēsta, ka nekārtības, piemēram, fiksētas Milānas cietumā San Vittore un Romā, kā arī ieslodzījuma vietās Salerno, Neapolē, Verčelli, Alesandrijā, Fodžē, Pavijā un vairākās citās Itālijas pilsētās. Dažviet ieslodzītie protestējot ne tikai dedzināja matračus un uzrāpās uz ēku jumtiem, bet arī mēģināja ieņemt vietējās medicīnas iestādes.

Женщина в медицинской маске в центре Милана - Sputnik Latvija
Itālijas ziemeļos ieviesti ierobežojumi koronavīrusa dēļ

Īpaši nopietna situācija izveidojusies Modenas pilsētas cietumā Itālijas ziemeļos, kur svētdien izcēlās īsts dumpis, un apsardzes darbinieki bija spiesti izmantot spēku. Cietuma administrācija informēja, ka bojā gājuši seši cilkvēki: trīs – Modenā, pa vienam – penitenciārajās iestādēs Parmā, Alesandrijā un Veronā, kur nosūtīti protestu dalībnieki. Vēl 18 cilvēki, tostarp trīs apsargi un seši sanitāri guvuši ievainojumus.

Itālijā patlaban fiksēti vairāk nekā 7300 jaunā koronavīrusa infekcijas gadījumi, 622 cilvēki izveseļojušies, 366 – miruši. Sestdienas naktī valsts premjerministrs Džuzepe Konti parakstīja dekrētu, kas paredz pastiprināt pasākumus ar mērķi novērst koronavīrusa infekciju. Šī iemesla dēļ Lombardija un vēl 14 provinces valsts ziemeļos pārvērstas par tā saucamajām "oranžajām" zonām. Iebraukšana un izbraukšana, kā arī pārvietošanās rajonu teritorijā atļauta tikai asas nepieciešamības gadījumā.

Ziņu lente
0