Itālijas ziemeļos ieviesti ierobežojumi koronavīrusa dēļ

© Sputnik / Alessandro Rota / Pāriet pie mediju bankasЖенщина в медицинской маске в центре Милана
Женщина в медицинской маске в центре Милана - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Itālijas premjerministrs Džuzepe Konti ierobežojis iebraukšanu, izbraukšanu un pārvietošanos noteiktā valsts teritorijā.

RĪGA, 8. marts - Sputnik. Sestdienas naktī Itālijas premjerministrs Džuzepe Konti parakstījis dekrētu, kas ierobežo iebraukšanu, izbraukšanu un pārvietošanos Lombardijas un 14 provinču teritorijā, ņemot vērā koronavīrusa izplatīšanos, vēsta RIA Novosti.

Dekrēts skāris provinces, kas atrodas Emīlijas-Romanjas, Marke, Pjemontas, Veneto apgabalos (ieskaitot Venēciju) – tā ir plaša teritorija valsts ziemeļos un daļēji centrā.

Машина неотложной помощи в Латвии - Sputnik Latvija
Koronavīruss Latvijā: "ātrie" 9 reizes izbrauca pie pacientiem, kuri atgriezās no Itālijas

Iebraukšana un izbraukšana tajās būs iespējama tikai ārkārtas gadījumos, piemēram, medicīnisku indikāciju dēļ.

Ierobežojumi skars arī dažādu iestāžu darbu: tiks slēgti muzeji, galerijas un citas kultūras pasākumu vietas.

Iepriekš Romā izskanēja brīdinājums par karantīnas risku Itālijas ziemeļos. Krievijas vēstniecība ieteica saviem pilsoņiem atturēties no braucieniem uz šo valsti.

Itālijas varasiestādes ziņo, ka kopējais koronavīrusa pacientu skaits Itālijā diennakts laikā pieaudzis par 1,2 tūkstošiem – līdz 5,8 tūkstošiem, infekcija aiznesusi 223 cilvēku dzīvības – letālu iznākumu skaits diennakts laikā pieaudzis par 36.

Koronavīrusa izplatīšanās  

2019. gada 31. decembrī Ķīnas varasiestādes informēja PVO par nezināmas pneimonijas uzliesmojumu Uhaņā, Hubejas provincē (valsts centrālā daļa).

Speciālisti noteica slimības ierosinātāju – tas ir koronavīruss 2019-nCoV. PVO atzina uzliesmojumu par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju un piešķīra saslimšanai oficiālu nosaukumu – COVID-19.

Patlaban apstiprināto koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaits kontinentālajā Ķīnā pārsniedzis 80,6 tūkstošus no tiem 3070 pacienti miruši, vairāk nekā 55,4 tūkstoši ir atveseļojušies un ir izrakstīti no slimnīcām. Visā pasaulē apstiprināto koronavīrusa gadījumu skaits pārsniedzis simt tūkstošus.

Ziņu lente
0