Jaunais ar koronavīrusu inficētais Igaunijā nokļuva valstī caur Latviju

© Sputnik / Sergey MelkonovМеждународный аэропорт Рига
Международный аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar koronavīrusu inficētais cilvēks atkal Igaunijā nokļuva caur Rīgas lidostu – viņš atlidoja no Bergamo.

RĪGA, 4. marts – Sputnik. Igaunijas Veselības departaments apstiprināja, ka valstī reģistrēts otrais saslimšanas gadījums ar koronavīrusu (COVID-19), raksta Postimees.

Pirmais gadījums tika atklāts 27. februāra agrā rītā – saslima cilvēks, kurš ieradās Tallinā ar autobusu no Rīgas. Viņu nekavējoties ievietoja slimnīcā, šobrīd viņš ārstējas. Un arī šoreiz inficētais atlidoja uz Rīgas lidostu – viņš ieradās 29. februārī ar reisu no Bergamo, un pēc tam devās uz Igauniju caur Latviju, tiesa, šoreiz ne ar autobusu, bet ar privāto automobili.

Saslimušajam ir viegli simptomi, viņš atrodas mājās. Veselības departaments noskaidro, kas kontaktēja ar viņu, seko līdzi viņu veselības stāvoklim un iesaka atrasties mājās14 dienu laikā.

Европейский парламент - Sputnik Latvija
Koronavīruss neļāva Nilam Ušakovam sarīkot "Ēnu dienu"

Patlaban Igaunijā ir paņemtas 100 COVID-19 proves, 98 no tām ir negatīvas.

Iepriekš kļuva zināms, ka sievieti, kuru ievietoja slimnīcā Rīgā sakarā ar koronavīrusa COVID-19 izraisīto saslimšanu, izrakstīja no slimnīcas kopā ar meitu, jo viņu atkārtoto analīžu rezultāti izrādījās negatīvi. Vienīgā paciente ar koronavīrusu Lietuvā pagaidām paliek Šauļu slimnīcā.

Vakar kļuva zināms, ka Bergamo pilsētā, Itālijas Lombardijas reģionā pieauga saslimušo skaits, kas padara iespējamu, ka tur izveidos vēl vienu "sarkano" karantīnas zonu. Patlaban Itālijas ziemeļos ir izveidotas divas šādas zonas – Lombardijā, apkārt Kodonjo pilsētiņai, kur ir izolētas 10 komūnas, un Vo pilsētā, Veneto apgabalā. Kopumā karantīnā tajās atrodas aptuveni 50 tūkstoši cilvēku. Pirmdien Itālijas Civilaizsardzības dienesta vadītājs Andželo Borelli paziņoja, ka inficēto skaits valstī sasniedzis 1835, 149 cilvēki ir atveseļojušies un 52 miruši.

Kopumā ar koronavīrusu inficēto skaits kontinentālajā Ķīnā ir pārsniedzis 80 tūkstošus cilvēku, miruši 2946. Inficēšanās gadījumi ārpus ĶTR robežām, saskaņā ar aktuālākajiem PVO datiem, ir 72 valstīs, inficēto skaits pārsniedzis 10 tūkstošus, miruši vairāk nekā 160 cilvēki.

Ziņu lente
0