Atkārtota analīze neapstiprināja koronavīrusa esamību latvietei, kura ieradās no Itālijas

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasСотрудник работает в лаборатории анализа
Сотрудник  работает в лаборатории анализа - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar Covid-19 inficējušos iedzīvotāju izrakstīja no Latvijas Infektoloģijas centra un nosūtīja ārstēties mājās – atkārtota analīze neuzrādīja vīrusa esamību.

RĪGA, 4. marts – Sputnik. Sievieti, kura tika nogādāta karantīnā Rīgā saistībā ar saslimšanu, ko izraisīja koronavīruss Covid-19, vakar izrakstīja no slimnīcas – atkārtota analīze par vīrusa esamību izrādījās negatīva. Kopā ar sievieti izrakstīja arī viņas meitu, kurai koronavīruss netika atklāts, vēsta LTV.

Sieviete un viņas meita, kuras atradās Latvijas Infektoloģijas centrā, otrdien tika nosūtītas uz mājām. Saslimšanas simptomi sievietei izrādījās viegli, savukārt atkārtota analīze neapstiprināja Covid-19 esamību. Viņai likts 14 dienas atrasties mājās un sazināties ar savu ģimenes ārstu. Viņas meitai vīruss netika konstatēts.

Женщина смотрит из окна Costa Adeje Palace hotel на Тенерифе - Sputnik Latvija
Rozentāle: mēs esam gatavi stāties pretī koronavīrusam

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka Rīgā 2. martā tika reģistrēts pirmais koronavīrusa jaunā tipa inficēšanās gadījums. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Risku un profilakses analīzes departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs paziņoja, ka koronavīrusa gadījums atklāts sievietei no Latvijas, Rīgas iedzīvotājai, kura ar bērnu ieradās ar reisu no Milānas caur Minheni Rīgā 29. februārī. Pēc Perevoščikova sacītā, lidojuma laikā sievietei neparādījās saslimšanas simptomi. Sievieti kopā ar bērnu ārstēšanās un karantīnas nolūkā ievietoja Infektoloģijas centrā. Pārējie ģimenes locekļi atradās mājas karantīnā.

Atgādināsim, ka pagājušajā nedēļā pa vienam koronavīrusa gadījumam tika reģistrēts Lietuvā (piektdien no rīta, 28. februārī) un Igaunijā.

Latvijā kopš 28. februāra ir ieviesti īpaši drošības pasākumi attiecībā uz personām, kas ierodas no Itālijas, Rumānijas, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas. Aizvakar Eiropas valstu sarakstam, kur tika reģistrēts koronavīruss, neskaitot Latviju, pievienojās Luksemburga un Portugāle.

Ziņu lente
0