Ekonomists paskaidroja, kāpēc Krievija līdz šim saglabā attiecības ar Baltiju

© Sputnik / Александр НатрускинАналитик Центра общественно-политических исследований "Русская Балтика" Александр Носович
Аналитик Центра общественно-политических исследований Русская Балтика Александр Носович - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija ir likusi saprast, ka ekonomiskā sadarbība ar Baltijas valstīm to vairs neinteresē, taču ir viens faktors, kas neļauj attiecībām kļūt tīri formālām.

RĪGA, 29.februāris – Sputnik. Krievijas Rūpniecības un tirdzniecības ministrija apturējusi tirdzniecības parstāvniecību darbu Baltijas valstu teritorijā, paziņoja resora vadītājs Deniss Manturovs. "Mēs taču saprotam, kā tur patlaban attīstās ekonomika un kā veidojas mūsu tirdznieciski ekonomiskās attiecības," paskaidroja ministrs.

Šāds solis liecina, ka Krievija zaudējusi interesi par Baltijas valstīm, sarunā ar Sputnik Latvija paziņoja ekonomists un politikas analītiķis Aleksandrs Nosovičs.

"Krievijas pastāvīgo pārstāvniecību slēgšana nozīmē, ka Krievijas acīs Baltija vairs nav prioritāra no ekonomiskā viedokļa. Šo organizāciju uzdevums ir stimulēt divpusējos ekonomiskos sakarus. Ja Krievija slēdz tirdzniecības parstāvniecības Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, tas nozīmē, ekonomiskā sadarbība to vairs neinteresē," paskaidroja Aleksandrs Nosovičs.

Viņš atzīmēja, ka tamlīdzīga notikumu attīstība bija acīmredzama jau pirms vairākiem gadiem, un Krievija nav padarījusi sakarus formālus tikai kaimiņattiecību dēļ.

Министр промышленности и торговли РФ Денис Мантуров на международной выставке коммерческого автотранспорта Comtrans 2019 в Москве - Sputnik Latvija
Krievija aptur tirdzniecības pārstāvniecību darbu Baltijā

"2016.gadā Maskava paziņoja, ka plāno novirzīt savu tranzītu no Baltijas uz vietējām ostām, pēc tam reģionu sāka pamest Krievijas lielās korporācijas. Fakts, ka Baltijas valstis ir Krievijas kaimiņi, neļauj padarīt sakarus formālus, tomēr Krieviju vairs neinteresē sadarbības attīstība ar Latviju, Lietuvu un Igauniju," konstatēja Nosovičs.

Krievija plānveidīgi novirza savas kravu plūsmas no Baltijas republikas. Dzelzeļa kravu pārvadājumu apjoms 2019.gadā Latvijā krities līdz minimālajam 17 gadu laikā. Rīgas ostas kravu apgrozījums 2019. gadā sarucis par 10,1% salīdzinājumā ar 2018.gadu. Šī gada janvārī Rīgas osta apstrādājusi par 25% mazāk kravu nekā pērnā gada janvārī, pie tam ogļu pārkraušana samazinājusies 2,6 reizes, beramkravu apjoms – par 33,1%.

Носович объяснил, почему РФ до сих пор не минимизировала отношения со странами Балтии
Ziņu lente
0