Dānijas oficiālais lēmums: Misāne atgriezīsies Latvijā tuvāko 10 dienu laikā

© Sputnik / Sergey MelkonovПразднование годовщины восстановления независимости Латвийской Республики в Риге
Празднование годовщины восстановления независимости Латвийской Республики в Риге  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Misānes lietu" var uzskatīt par slēgtu, Dānijas tiesa paziņojusi savu spriedumu, un tagad latvieti gaida dzimtenē.

RĪGA, 24. februāris – Sputnik. Pirmdien, 24. februārī, Dānijas tiesa pieņēma oficiālu lēmumu izdot Kristīni Misāni Latvijai, raksta Mixnews.lv, atsaucoties uz sievietes advokātu Henriku Stagetornu.

Pēc advokāta sacītā, tiesas lēmums tiks nodots Latvijas Ģenerālprokuratūrai, pēc kā Latvijai 10 dienu laikā ir jāorganizē Misānes pārvešana uz dzimteni.

"Man jau ir dokumenti, tiesa patlaban tos tulko un šīsdienas laikā nosūtīs uz Latviju," padalījās informācijā Stagetorns.

Atgādināsim, Latvijas pilsone Kristīne Misāne 2011. gadā iepazinās ar DĀR pilsoni, pēc četrus gadus ilgām attiecībām viņiem piedzima meita. Taču vecāku starpā sākās konflikti, un vīrietis, pēc Misānes vārdiem, sāka nežēlīgi izturēties pret viņu, viņas vecāko dēlu un meitu.

Тюремная камера - Sputnik Latvija
Dānija izdos Kristīni Misāni, taču ne DĀR

Nobažījusies par savu un savu bērnu drošību, Misāne 2018. gadā atgriezās Latvijā. 2018. gada decembrī viņa devās biznesa braucienā uz Mozambiku caur Kopenhāgenu, taču Dānijā viņa tika aizturēta, jo atradās Interpola meklēšanā pēc DĀR pieprasījuma par bērna nolaupīšanu.

Kopš tā laika viņa bija arestēta Dānijā. Dānija izvērtēja sievietes izdošanu DĀR, ignorējot Latvijas valdības lūgumus, kura centās aizsargāt savu pilsoni.

Misānes pusē nostājās Latvijas sabiedrība. Savukārt Latvijas prezidents Egils Levits 2020. gada 17. februārī sarīkoja atbildīgo iestāžu sanāksmi, kuras mērķis bija apspriests pasākumu plānu, kas palīdzētu izpestīt Misāni no šī sapiņķerētā stāsta.

Ziņu lente
0