IKEA palaidusi Latvijā jau 2018. gadā solīto Internetveikalu

© Sputnik / Sergey MelkonovОткрытие магазина IKEA в Риге
Открытие магазина IKEA в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zviedrijas mēbeļu pārdošanas milzis IKEA vēl 2018. gadā solīja, ka Latvijas iedzīvotāji varēs veikt pirkumus Internetā, taču solīto nācās gaidīt ilgi, taču pirkt preces IKEA Internetveikalā varēs ne visi.

RĪGA, 16. februāris – Sputnik. Latvijā beidzot darbu uzsāk IKEA Internetveikals. Pēc Zviedrijas mēbeļu tirgotāja pārstāvju sacītā, līdz pilnvērtīgai atvēršanai ir jāveic tikai dažas sistēmas, tās procesu un instrumentu pārbaudes. Pēc tam Internetveikals kļūs pieejams Latvijas iedzīvotājiem, vēsta Mixnews.lv.

Taču Internetveikalā varēs iepirkties ne visi, bet gan tikai IKEA Family kartes īpašnieki. Sākumā būs jāreģistrējas mājaslapā www.ikea.lv. Turklāt klients varēs izvēlēties, kā viņš vēlas saņemt preci – paņemt pats vai izmantot piegādes pakalpojumus.

Открытие магазина IKEA в Риге - Sputnik Latvija
Latvijā šauros dzīvoklīšos dzīvo nabadzīgi ļaudis: sadzīvi valstī novērtējis IKEA

Atgādināsim, ka Zviedrijas mēbeļu tirdzniecības milzis IKEA atvēra savu veikalu Stopiņu pagastā Latvijā 2018. gada augustā.

Tika ziņots, ka IKEA ienākšana Latvijā var apdraudēt Latvijas mājsaimniecības preču veikalu pastāvēšanu, un turklāt daudzas tirdzniecības vietas var atstāt bez pārdevējiem un citiem darbiniekiem.

Tika atzīmēts, ka Latvijas varasiestādes nav vietējiem uzņēmējiem pretimnākošas un neļauj ievest viesstrādniekus no citām valstīm, baidoties, ka Latvijas darba tirgus sabruks, kas neļauj maziem un vidējiem tirdzniecības uzņēmumiem attīstīties.

Taču eksperti šaubās, kas IKEA izdosies nopietni "pastumt malā" Latvijas mēbeļu ražotājus, jo lielās mēbeļu fabrikas lielākoties piegādā savu produkciju eksportam. Tiesa, pašā valstī viņiem tomēr būs grūtāk virzīt savu preci.

Neraugoties uz to, kā ziņoja asociācijas "Latvijas mēbeles" prezidents Juris Griķis, daži Latvijas mēbeļu tirgotāji ir apturējuši tirdzniecību vēl pirms zviedru milža ienākšanas Latvijā.

Ziņu lente
0