Baltijas valstu pensionāri ES ir visvairāk pakļauti nabadzības riskam

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийские пенсионеры
Латвийские пенсионеры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vismazāk nabadzības risks apdraud sirmgalvjus virs 65 gadiem, kuri dzīvo Slovākijā, Francijā un Grieķijā.

RĪGA, 9. februāris – Sputnik. Baltijas valstu pensionāri vairāk, nekā pārējo Eiropas Savienības valstu pensionāri, ir pakļauti nabadzības riskam, liecina statistikas aģentūras Eurostat dati par 2018. gadu.

Vidēji Eiropas Savienībā šis rādītājs sasniedz 15%. Tikmēr Igaunijā ar nabadzības risku veco ļaužu vidū vecumā virs 65 gadiem var saskarties 54% pilsoņu, Latvijā – 50%, savukārt Lietuvā – 41%.

Открытие гастрономического павильона на Рижском центральном рынке - Sputnik Latvija
Ko 2020. gads atnesis Latvijas pensionāriem – esošajiem un topošajiem

Pie tam starpība starp ceturto un trešo vietu sarakstā ir pietiekoši liela. Pēc Baltijas sarakstā seko Bulgārija ar 30%.

Runājot par zemiem rādītājiem, tie tika reģistrēti Slovākijā (6%), Francijā (8%), Grieķijā (9%), Dānijā, Luksemburgā un Ungārijā (10%).

Eurostat konstatēja, ka laika posmā starp 2010. un 2018. gadu sieviešu-pensionāru, kuras bija pakļautas nabadzības riskam, bija par aptuveni 3-4% vairāk, nekā vīriešu. Pirms diviem gadiem lielākā dzimumu starpība bija Lietuvā (18%), Igaunijā (17%), Bulgārijā (15%), Čehijā (13%), Latvijā un Rumānijā (11%).

Spānijā, Maltā un Itālijā augstāks nabadzības risks bija vīriešu vidū vecumā virs 65 gadiem.

Baltijas valstis regulāri figurē ES antilīderu sarakstos dzīves līmeņa ziņā. Pērnā gada februārī Eurostat iekļāva Lietuvu valstu pieciniekā ar visaugstāko iedzīvotāju nabadzības risku. Taču Baltijas republika apsteidza kaimiņu Latviju un Igauniju.

Ziņu lente
0