RNP liftu lietā aizturēti vēl trīs cilvēki

© Sputnik / Sergey MelkonovНаручники
Наручники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ir ziņas par to, ka aizturēto vidū ir RNP pagaidu valdes loceklis Ardis Pāvilsons un bijušais valdes priekšsēdētājs Aivars Gontarevs.

RĪGA, 8. februāris – Sputnik. Janvāra beigās Latvijas Valsts policija uzsāka procesuālas darbības Rīgas pašvaldības kompānijas "Rīgas namu pārvaldnieks" galvenajā ēkā Aleksandra Čaka ielā 42.

Лифт - Sputnik Latvija
Politika
Liftu lieta: krimināls ar politisku nokrāsu

Tika ziņots, ka procesuālās darbības ir saistītas ar kompāniju, kura ieguvusi tiesības apkalpot daudzdzīvokļu namu liftus, kurus pārvalda "Rīgas namu pārvaldnieks". Tika uzskatīts, ka kratīšana, iespējams, notika arī kompānijas "Liftu alianse" birojā.

Toreiz kļuva zināms par divu cilvēku aizturēšanu, kuri nav RNP darbinieki. Žurnālistiem izdevās noskaidrot, ka par vienu no aizturētajiem kļuva "Liftu alianses" īpašnieks Igors Babkins.

Tāpat tika aizturēti pieci Rīgas pašvaldības namu pārvaldnieka darbinieki. Zināms, ka pret viņiem tika piemēroti ierobežojoši pasākumi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Tagad tiek ziņots par vēl trīs personu aizturēšanu, kuru vidū, iespējams, ir RNP pagaidu valdes loceklis Ardis Pāvilsons un bijusī RNP amatpersona. Iespējams, tas ir bijušais valdes priekšsēdētājs Aivars Gontarevs, raksta Mixnews.lv.

RNP pārstāvis Krists Leiškalns paziņoja aģentūrai LETA, ka Pāvilsons darbā nav rādījies kopš vakardienas, un kompānijai nekas neesot zināms par viņa atrašanās vietu.

Valsts policijā pastāstīja, ka divas aizturēšanas notika 6. februārī, vēl viena – 7. februārī. Par to paziņoja Valsts policijas pārstāve Simona Grāvīte.

Tiek atzīmēts, ka likums pieļauj personas aizturēšanu uz laiku līdz 48 stundām, pēc kā tā ir jāatlaiž brīvībā vai arī jānosaka ierobežojošs pasākums.

Полицейский автомобиль - Sputnik Latvija
Kratīšanas un aresti Rīgā: vētraina gatavošanās mēra nomaiņai

Zināms, ka uzņēmumā "Rīgas namu pārvaldnieks" saistībā ar Valsts policijas iesākto kriminālprocesu uz pārbaudes laiku atstādināti no dienesta pienākumu izpildes tehniskās vadības direktors Edgars Akmens un elektrosistēmu daļas vadītājs Andrejs Maļinovskis.

Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju Maļinovskis bija iepirkuma komisijas priekšsēdētājs, kura rīkoja liftu apsaimniekošanas konkursu 2018. gadā, savukārt Edgars Akmens bija viņa vietnieks.

RNP pagaidu valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis paziņoja, ka valde nolēma sarīkot detalizētu konkursa kārtā noslēgtā līguma auditu un noskaidrot, vai pakalpojumi tika sniegti godīgi, vai RNP nav pārmaksājusi par veiktajiem darbiem.

Ziņu lente
0