Politika

Urbanovičs pastāstīja, kādu ideju "implantēja" Rīgas mēram

© Foto : "Saskaņa"Янис Урбанович
Янис Урбанович - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Jāņa Urbanoviča domām, atlaišanas drauds karājas virs Oļega Burova galvas, kā Dāmokla zobens pat pēc tā, kad viņš izveidoja pamatu esošā Rīgas domes sastāva atlaišanai.

RĪGA, 8. februāris – Sputnik. Rīgas mērs Oļegs Burovs ir izveidojis juridisku pamatojumu Rīgas domes atlaišanai pēc trim sēdēm, kas nenotika kvoruma trūkuma dēļ. Saskaņā ar Pašvaldību līkumu, ja nenotiek trīs sēdes pēc kārtas, Saeimas deputāti var pieņemt lēmumu par konkrētas pašvaldības atlaišanu.

Burova atrašanās Rīgas mēra amatā nebūs ilga, uzskata partijas "Saskaņa" priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

"Atlaišana joprojām karājas virs Burova galvas, kā Dāmokla zobens… Burovam "implantēja" ideju, ka tieši viņš iekļūs vēsturē kā domes "atlaidējs", nevis ministrija, kas atlaida pašvaldību ar izdomātu iemeslu. Nākamnedēļ, visticamāk, notiks tikpat neveiksmīga eksekūcija, pēc kuras Burovs noturēsies savā vietā, taču pēc tam viņa atrašanās mēra amatā vienalga beigsies," pastāstīja Sputnik Latvija Urbanovičs.

Burovs iepriekš paziņoja, ka "Gods kalpot Rīgai" frakcija vienojās par savstarpējām darbībām ar domes opozīciju par trīs sēžu sasaukšanu, kuras būs izgāzušās kvoruma trūkuma dēļ. Šādu lēmumu mērs izskaidroja ar to, ka "Saskaņa" sabotēja darbu pie Rīgas budžeta.

Decembrī Latvijas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce uzstājās ar iniciatīvu atlaist Rīgas domi nespējas apsaimniekot atkritumus dēļ. Likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu izgāja pirmo lasījumu Saeimā, nākamais lasījums paredzēts 13. februārī.

Ziņu lente
0