Latvijas labākais futbolists nolēmis pieņemt Polijas pilsonību

CC0 / pxhere / Футбольный мяч
Футбольный мяч - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas izlases vārtsargs Pāvels Šteinbors intervijā poļu medijiem atzinās, ka ir iesniedzis dokumentus Polijas pilsonības iegūšanai; kā reiz Polijā futbolists arī uzstājas jau septiņu gadu garumā.

RĪGA, 8. februāris – Sputnik. Šteinboram šobrīd ir 34 gadi. 2013. gadā viņš ieradās Polijā un parakstīja līgumu ar Zabžes "Gornik", pēc tam pusgadu pavadīja Kiprā ("Nea Salamina"), savukārt kopš 2016. gada uzstājas Gdiņas "Arka" sastāvā. Pirms dažām dienām Pāvels pagarināja vienošanos ar šo komandu vēl uz 2,5 gadiem. Tādēļ arī īpaši neizbrīna tas, ka, jūtoties kā savējam Polijā, Šteinbors nolēma spert šādu soli – iegūt Polijas pilsonību.

Одинокая женщина у автобуса - Sputnik Latvija
Latvijas pilsonība ir starp labākajām pasaulē. Taču korupcija un nabadzība zeļ un plaukst

Pats futbolists skaidro šo lēmumu šādi: "Grūti pateikt, kad es nonācu pie šāda lēmuma, taču domāju, ka šobrīd esmu izvēlējies tam pareizāko laiku."

Atzīmēsim, ka Polijas pases iegūšana neatņem Šteinboram Latvijas pasi. Saskaņā ar likumu, Latvijas pilsonim ir tiesības uz dubultpilsonību, ja otra ir ES valsts pilsonība.

Aizritējušo 2019. gadu var uzskatīt par vienu no labākajiem Šteinbora karjerā. Viņš kārtējo reizi tika atzīts par vienu no labākajiem spēlētājiem "Arka" vēsturē (iekļuva kluba simboliskajā izlasē par godu tā 90. gadadienai), beidzot ieņēma pirmā numura vietu nacionālajā izlasē, izcīnīja ar to rudenī pirmo ilgi gaidīto uzvaru (PČ 2020 atlasē ar Austriju) un pirmo reizi tika atzīts par Latvijas gada labāko futbolistu.

Ziņu lente
0